Editura Evenimentul si Capital

Rig Service își umilește angajații. Ce strategie a pus la cale pentru a amâna semnarea contractelor de muncă

Autor: | | 1 Comentarii | 1887 Vizualizari

În ciuda protestelor angajaților, Rig Service face tot ce poate pentru a tergiversa semnarea unui Contract colectiv de muncă. Conducerea Rig vrea mai întâi să vadă cât va primi de la Petrom pentru fiecare muncitor şi abia după va propune sindicaliștilor o variantă de contract. Compania vrea să își asigure o rată de profit convenabilă care se face pe spatele specialiștilor de pe urma cărora câştigă banii.

Acum o săptămână a avut loc la Bucureşti o acţiune de protest, organizată de CNSLR Frăţia, la care au participat muncitori din Piteşti. Aceștia erau nemulţumiţi de contractul colectiv de muncă.

Angajaţii Rig Service din Constanţa, compania care se ocupă de mentenanța tehnică a platformelor marine de extracție a petrolului din Marea Neagră ce aparțin OMV Petrom, au aceeaşi problemă. Din câte se pare, salariile acestora au rămas mult în urmă, iar conducerea firmei refuză să reia negocierile cu sindicaliștii.

Conducerea Rig Services amână semnarea Contractului Colectiv de Muncă în condițiile propuse de sindicaliști, chiar dacă acesta a expirat din iunie 2018. Conducerea Rig Service a demarat anul trecut o campanie de negociere directă cu o parte dintre angajați, aceștia fiind convinși să semneze contracte individuale în condițiile impuse de patronat. Din câte se pare, situația pare să fie conectată cu faptul că Rig Service se află în procedură de licitaţie pentru reînnoirea contractului cu OMV Petrom, neștiindu-se încă dacă va câștiga această licitație cu rata per muncitor ofertată pentru serviciile prestate, informează Dezvăluiri.ro.

Conducerea Rig vrea mai întâi să vadă cât va primi de la Petrom pentru fiecare muncitor şi abia după va propune sindicaliștilor o variantă de contract. Compania vrea să își asigure o rată de profit convenabilă care se face pe spatele specialiștilor de pe urma cărora câştigă banii.

Rig Service SA a fost înființată în 2001 şi îi are ca asociaţi pe Florin Cârstocea, cu 85% din acțiuni și Ionel Antonaru (care este şi director), cu 15%. La mai puțin de un an de la înfiinţare, compania a primit o afacere grasă de pe urma căreia a trăit foarte bine până astăzi.

Rig a preluat de la Petromar, fosta divizie a Petrom SA, mentenanța pentru cele șase platforme de extracţie şi foraj aflate în largul mării. Pe lângă partea de mentenanță, Rig Services a mai preluat, radio-comunicațiile şi activitatea de catering pentru echipajele de pe platforme. De asemene, compania a mai preluat de la OMV Petrom atelierele, magaziile și sediul din Dana 34 a Portului Constanța.

Este vorba despre o afacere aflată pe profit și primită pe tavă de la Liviu Luca (care în prezent se află în puşcărie), prieten cu Florin Cârstocea.

Pe site-ul companiei, Rig Service se laudă cu un număr de „500 de specialiști, capabili să asigure întreaga gamă de servicii de specialitate specifice domeniului sau de activitate: ingineri, sondori, mecanici, motorişti, electricieni, operatori macarale, strungari, sudori, electromecanici, automatişti, operatori radio etc. O parte din angajaţii noştri au o experienţă dobândită în 30 de ani de activitate, începând cu anul 1976, când a fost săpată prima sondă în Marea Neagră cu o platformă de foraj. Această parte a personalului reprezintă un punct de referinţă real şi a contribuit la instruirea practică pentru generaţia în creştere de angajaţi de specialitate”.

Experiența pe care angajații au dobândit-o a fost la Petromar, cu 25 de ani înainte ca firma constănţeană să existe.

Cand pica ziua de Rusalii in 2019. Cate zile libere vor avea romanii

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI