Rică Răducanu, fostul mare portar al echipei Rapid, s-a reprofilat în actor de comedie. În timp ce formaţia de lângă Podul Grant se pregăteşte de meciul din deplasare cu polonezii de la Slask Wroclaw (programat mâine seară, de la ora 21.00, în direct la TVR 1, în prima manşă din playoff- ul Ligii Europa), "Tamango" se află pe litoralul românesc, unde susţine spectacole de divertisment împreună cu renumita artistă Stela Popescu!
"Oamenii se distrează şi trăiesc şi eu bine"
"Sunt la mare, unde susţin spectacole împreună cu doamna Stela Popescu. Dânsa m-a invitat să facem spectacole împreună. Amuz oamenii cu poveşti dintr-astea, de ale mele, că doar am atâtea! E o afacere bună pentru toată lumea, oamenii se distrează şi trăiesc şi eu bine! Ce să fac, dacă sunt pensionar şi la Rapid nu prea mă mai bagă nimeni în seamă?", s-a confesat ieri Rică Răducanu, "noul Arşinel", pentru EVZ. Noua postură nu-i una tocmai inedită pentru fostul mare portar. "Tamango" este o prezenţă constantă la emisiunile de divertisment de la posturile de televiziune, iar poveştile şi glumele sale fac deliciul publicului de toate vârstele.
"Nea Rică" a jucat şi în mai multe filme, într-unul dintre ele, "Legiunea străină" (realizat de Mircea Daneliuc), interpretând rolul unui per sonaj care nu avea absolut nicio legătură cu fotbalul. Chiar dacă se simte părăsit de actualii conducători ai clubului de lângă şine, Necula Răducanu nu se dezice de marea sa dragoste, Rapid. Fostul internaţional le-a urat favoriţilor să-i elimine pe polonezii de la Slask Wroclaw şi să se califice în grupele Ligii Europa, competiţie în care giuleştenii n-au mai participat în ultimele două sezoane.
"Ţopăiam ca toţi dracii!"
"Rapid a căzut bine la tragerea la sorţi, ca de altfel toate echipele româneşti. Are şanse bune de calificare. Sper ca Rapiduleţul să facă un joc bun în Polonia. Să nu joace aşa cum a făcut-o cu Petrolul, că atunci n-are nicio şansă! E rău că returul se va juca la Timişoara, şi nu pe Giuleşti. Tăticule, ca jucător contează mult să evoluezi pe terenul tău, unde cunoşti fiecare fir de iarbă!", ne-a spus Rică Răducanu. De-a lungul timpului, Rapid a avut doar două "ciocniri" cu formaţiile poloneze în competiţiile europene. În toamna anului 1971, "vişiniii" au trecut de Legia Varşovia în turul II al Cupei UEFA, după 4-0 la Bucureşti şi 0-2 la Varşovia.
De asemenea, în vara anului 1997, Rapid s-a impus cu scorul de 4-2 pe terenul celor de la Odra Wodzislaw, în fosta Cupă Intertoto. "Mi-aduc aminte de meciurile din ’71, cu Legia. Am jucat cu ei după ce trecusem de Napoli în primul tur. I-am bătut pe polonezi ca lumea la Bucureşti şi ne-am dus relaxaţi la Varşovia. Acolo, ne-au luat ăia tare şi aveau 2-0 după nici 10 minute de joc. A fost un iureş la poarta noastră şi mă gândeam «Să vezi ce ne-o trag ăştia»! Pe lângă asta, înaintea meciului, masorul îmi dăduse cu o alifie d-aia, Revulsin, pe picioare şi cred că a pus mai multă decât ar fi trebuit. Aoleu, ce mă mai ardeau picioarele!
Ţopăiam în poartă ca toţi dracii, iar polonezii mă bombardau cu mingi din toate poziţiile! La pauză, mam dus glonţ la duşuri, să mă spăl. Nici nu ştiu ce le-a zis nea Bazil Marian băieţilor, în vestiar. În repriza a doua ne-am revenit şi i-am ţinut pe cei de la Legia departe de poartă", ne-a povestit ieri fostul internaţional.