Evenimentul Zilei > Actualitate > Rezolvare chirurghicală inedită pentru înlocuirea unui deget amputat de la mână
Rezolvare chirurghicală inedită pentru înlocuirea unui deget amputat de la mână

Rezolvare chirurghicală inedită pentru înlocuirea unui deget amputat de la mână

Şi-a tăiat accidental degetul mare de la mâna stângă, iar medicii au găsit o soluţie neobişnuită prin care omul să îşi poată folosi în continuare mâna normal.

Un britanic, în vârstă de 29 de ani, s-a prezentat de urgenţă la medic cu dureri îngrozitoare după ce suferise un accident la mână, relatează dailymail.co.uk. În timp ce tăia cu ferăstrăul o bucată de lemn, şi-a rupt degetul mare de la mâna stângă. În prima fază, medicii au încercat să îi re-ataşeze degetul deteriorat, dar această soluţie nu a fost posibilă din cauza unor complicaţii.
„Mi-a fost re-ataşat degetul mare, dar acesta fusese grav deteriorat. Deşi doctorii au încercat totul, inclusiv un tratament cu lipitori, nu a mai fost posibilă păstrarea degetului, aşa că le-a venit o idee extraordinară", a declarat James Byrne, britanicul care a suferit inedita operaţie.
Avea nevoie de o soluţie pentru a-şi putea folosi normal mâna la muncă
În decursul câtorva săptămâni, britanicul a încercat să se întoarcă la muncă, însă fără toate degetele de la mână nu putea să dea randament deoarece nu putea ridica greutăţi.

Chirurgul care s-a ocupat de el i-a spus, mai în glumă, mai în serios: „o să găsim o soluţie într-un fel sau altul, chiar dacă o să fim nevoiţi să îţi punem în loc un deget de la picior".
O operaţie de opt ore şi degetul de la picior a fost "lipit" la mână
Două echipe de medici chirurgi şi anestezişti au lucrat în acelaşi timp pentru a-i preleva degetul mare de la picior şi a-l „lipi" la mână. Operaţia a durat opt ore şi nu a fost deloc una uşoară.

„Este un lucru destul de rar întâlnit. Această micro-procedură chirurgicală presupune re-ataşarea osului, nervilor, arterelor, tendoanelor, ligamentelor şi o parte de piele de la picior la mână", a mai declarat medicul chirurg.

Aspectul noului deget nu pare să îl deranjeze pe domnul Byrne, important pentru el este că acum poate din nou să muncească.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: