CONSTITUȚIA REVIZUITĂ DOAR DE DOUĂ PUTERI. CSM cere să primească proiectul de revizuire a LEGII FUNDAMENTALE! CSM se roagă să fie invitat la lucrări!

CONSTITUȚIA REVIZUITĂ DOAR DE DOUĂ PUTERI. CSM cere să primească proiectul de revizuire a LEGII FUNDAMENTALE! CSM se roagă să fie invitat la lucrări!

Consiliul Superior al Magistraturii cere acest lucru printr-o scrisoare pe care a transmis-o miercuri Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au transmis Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României o scrisoare prin care îşi exprimă disponibilitatea de a participa la lucrările acesteia, informează Biroul de presă al CSM. "Având în vedere recomandările cuprinse în ultimul Raport MCV şi discuţiile purtate cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, Consiliul Superior al Magistraturii consideră necesară participarea la dezbaterile privind elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei ce vizează autoritatea judecătorească sau au un impact în activitatea judecătorilor şi procurorilor", se arată în comunicatul de presă remis redacției EVZ. "Consiliul Superior al Magistraturii, în calitatea sa de garant al independenţei justiţiei, şi-a exprimat disponibilitatea de a se implica responsabil, cu eficienţă, în aspectele care privesc autoritatea judecătorească, în strictă conformitate cu litera şi spiritul actelor normative care guvernează justiţia română şi în directă conlucrare cu celelalte puteri ale statului de drept", se mai arată în comunicatul din care reiese astfel ceea ce membrii Consiliului au reclamat deja și anume faptul că nu au fost invitați la aceste lucrări deși orice modificare care atinge sistemul judiciar nu poate fi făcută fără consultarea CSM. Scrisoarea a fost postată pe site-ul CSM. Din textul documentului se poate observa că forul suprem al magistraturii a ajuns SĂ SE ROAGE să i se transmită și lui proiectul de revizuire a Constituției: "În acest context, având în vedere faptul că în spațiul public au fost diseminate o serie de informații referitoare la unele modificări operte de Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României, cu privire la proiectul de Lege privind revizuirea Constituției României, vă adresăm rugămintea de a transmite Consiliului Superior al Magistraturii ultima lor formă modificată a acestui proiect. Totodată, vă adresăm rugămintea de a invita și reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii la lucrările Comisiei pentru revizuirea Constituției", se arată în scrisoarea trimisă Parlamentului.