Evenimentul Zilei > Social > Sindicaliştii europeni, uniţi împotriva măsurilor de austeritate
Sindicaliştii europeni, uniţi împotriva măsurilor de austeritate

Sindicaliştii europeni, uniţi împotriva măsurilor de austeritate

Mai multe sindicate europene cheamă miercurea viitoare, pe 29 septembrie, angajaţii nemulţumiţi de măsurile de austeritate, la o manifestaţie de amploare, la Bruxelles.

Confederaţia Europeană a Sindicatelor (CES) precizează într-un comunicat publicat azi că estimează ca la proteste să participe aproximativ 100.000 de oameni din 30 de ţări europene, precum Franţa, Belgia, Germania, Italia, Polonia.
De asemenea, în mai multe state sunt anunţate manifestaţii pentru 29 septembrie.
Revendicările sindicaliştilor români, la Bruxelles
Reprezentanţii sindicaliştilor din România îşi vor prezenta miercurea viitoare revendicările şi nemulţumirile, în cadrul Campaniei Confederaţiei Europene a Sindicatelor (ETUC) "Nu austerităţii, prioritate pentru locuri de muncă", la Bruxelles.
Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Consiliul Sindicatelor Pan-Europene şi Consiliul Regional European i-au asigurat de spijinul lor pe sindicaliştii români.
Potrivit Agerpres, într-o scrisoare adresată premierului Emil Boc şi confederaţiilor sindicale CNSLR-Frăţia, Cartel Alfa, BNS şi CSDR, structurile europene punctează faptul că măsurile de austeritate din România "sunt incorecte din cauza faptului că salariaţii sunt obligaţi să plătească preţul pentru lăcomia şi incapacitatea de management ale finanţiştilor şi politicienilor".
Sindicaliştii îşi strigă nemulţumirile în stradă
Zile de foc în România. Astăzi, peste 6.500 de angajaţi din Poliţie, Vamă şi Administraţia Penitenciarelor au organizat un miting, solicitând o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu. Mitingul a fost o continuare a protestelor din ultimele zile din Capitală, unde s-au adunat sindicalişti din administraţia publică, educaţie şi sistemul sanitar.
Citiţi şi:

În urmă cu două zile, în Piaţa Victoriei s-au strâns 10.000 de oameni, în mare parte membri Sanitas şi CNSLR – Frăția. Două persoane au ajuns la spital în timpul protestului. Manifestanţii au spart cordoanele de jandarmi, încercând să ajungă la intrarea în Palatul Victoria, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: