Revelionul 2011 se vinde încă de pe acum, şi în rate

Revelionul 2011 se vinde încă de pe acum, şi în rate

Cei care vor să-şi asigure vacanţa de iarnă, dar nu au toţi banii pot începe să plătească încă de acum. Amatorii de croaziere beneficiază de oferte speciale.

Revelionul se dă vara în rate. Mulţi români încă nu s-au hotărât dacă şi unde vor pleca în vacanţa de vară, în timp ce unele agenţii lansează deja ofertele de Crăciun şi Revelion, la preţuri similare cu cele de anul trecut.

Avantajul este, spun operatorii, că preţul se poate achita în mai multe rate, până la momentul plecării, în funcţie de disponibilitatea financiară a clientului.

Oferte pentru Cipru, urmează Austria

Ne puteți urmări și pe Google News

„Plăteşti acum 30% din preţul vacanţei, iar restul se poate achita în timp. Termenul-limită este cu o săptămână înainte de plecarea în vacanţă”, ne lămureşte Corina Crăciun, de la agenţia Malya Travel, din Iaşi.

Primele oferte pe care le-a lansat sunt valabile pentru Cipru, dar în perioada următoare urmează să lanseze şi pachete pentru Austria. Şi acestea, tot în rate. „Anul trecut am luat camere în garanţie, la pensiuni din Austria, cu 250 de euro/persoană, pentru şapte nopţi cu mic dejun sau demipensiune. La finele lui august vândusem deja tot”, asigură ea.

Cei care optează pentru varianta Cipru, vor plăti 408 euro de persoană pentru un pachet de cinci nopţi cu demipensiune la un hotel de patru stele din Golful Larnaca. În cazul unui hotel de cinci stele, preţul este de 555 de euro/persoană şi include doar micul dejun, cazare şi transport cu avionul, plus masa festivă.

Rezervări pentru croaziere

„În România nu este un obicei în a lansa oferte cu mult timp în avans, dar doritorii pot găsi pachete pentru destinaţiile exotice şi pentru locuri unde se poate ajunge cu maşina: Grecia, Bulgaria, Turcia. Reducerile sunt acum de 35-40%”, susţine Ciprian Enea, consultant besttourism.ro. În Budapesta, de exemplu, două nopţi la patru stele costă de la 165 de euro/persoană.

Această perioadă este potrivită pentru rezervările croazierelor din vacanţa de iarnă. „Cele mai multe pachete turistice de Revelion le-am vândut pentru croazieră în Caraibe, cu preţuri cuprinse între 800 şi 1.000 euro/ persoană, sunt incluse transportul cu avionul, transferurile, cazarea şi masa”, susţine Mircea Vladu, de la Prestige Tours.

Cei care vor să plece în croazieră şi vor să-şi asigure deja un loc vor plăti 2.000 de dolari pentru nouă nopţi circuit pe coasta SUA şi Jamaica. Preţul este valabil pentru două persoane şi include toate mesele şi cazarea într- o cabină interioară. Preţurile nu includ biletele de avion. O altă variantă de croazieră care include şi Crăciunul este New York - Florida - Bahamas, la preţuri de la 2.100 de euro/două persoane.

O incursiune în Mediterana - Barcelorna - Casablanca - Gran Canaria -Las Palmas costă de la 1.900 de euro/cabină/ două persoane. „Aceste preţuri sunt valabile până în iunie-iulie, după care, pe măsură ce se fac rezervările, turiştii vor găsi tarife cu până la 60% mai mari”, spune Ioan Basea, de la coraziere.net.

TERMEN

Hotelierii români au tarife în toamnă

Hotelierii români nu vor lansa ofertele pentru iarnă înainte de luna septembrie, spun operatorii din turism. Şi asta în primul rând din cauza deselor modificări fiscale. „Nu pot să stabilească nişte tarife şi să suporte apoi nişte impozite suplimentare”, e de părere Dragoş Răducan, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Potrivit acestuia, primele pachete pentru vacanţa de iarnă la munte în România - atât în pensiuni, cât şi în hoteluri, pot fi achiziţionate la târgul de turism din octombrie. În privinţa litoralului, ofertele apar în perioada octombrie-noiembrie.

900 de euro de persoană este preţul de la care porneşte o croazieră în Caraibe, pentru cei care achiziţionează pachetul în această perioadă. Preţul nu include biletele de avion.