Evenimentul Zilei > Actualitate > Special! Rețetele din bucătăriile vedetelor. De Crăciun, Liviu Teodorescu și Alina Eremia mănâncă preparate tradiționale
Special! Rețetele din bucătăriile vedetelor. De Crăciun, Liviu Teodorescu și Alina Eremia mănâncă preparate tradiționale

Special! Rețetele din bucătăriile vedetelor. De Crăciun, Liviu Teodorescu și Alina Eremia mănâncă preparate tradiționale

În anul care tocmai se încheie au cucerit topurile muzicale și au fost prezenți pe micile ecrane în marea majoritate a timpului. Acești tineri cu milioane de fani se întorc de Crăciun în mijlocul familiei și se bazează pe talentele culinare ale părinților. Nu mai țin cont nici de diete, nici de sală și nu au gusturi excentrice. Delitcatesele preferate sunt sarmalele și friptura!

Liviu Teodorescu, norocos cu arderile

A avut un an plin de realizări profesionale, dar recunoaște că planul personal a avut de suferit. ,,Sincer, am bifat tot ce mi-am propus pe anul acesta. Am participat la showuri importante și m-am clasat printre finaliști, am lansat piese care însumează peste 60 de milioane de vizualizări, am lansat „Obsesie”, care acum e în top 3 pe radio și TV. Sunt ultramulțumit pe plan profesional. Pe plan personal, am avut două hopuri măricele de trecut, dar așa merge viața și accept tot ce mi se întâmplă”, spune el. De Crăciun rămâne acasă cu familia, dar de Revelion are concerte. Se pregătește de pe acum să mănânce tot ce pregătește mama lui, mai ales că știe că nu va lua în greutate. „De Crăciun mănânc tot ce face mama și vecinii și tot ce e tradițional. Am noroc că am super arderi și nu am probleme. Preferata mea este friptura de porc”.

Recomandarea lui Liviu Teodorescu:

Friptură de porc în cidru cu sos de smântână și muștar Încingeți puțin ulei într-o tigaie. Prăjiți feliile de porc pe ambele părți până devin aurii. Luați feliile și puneți-le deoparte. Adăugați în tigaie ceapă și căliți-o până se înmoaie. Adăugați porcul înapoi în tigaie, turnați cidrul peste, adăugați frunzele de dafin și asezonați. Lăsați să dea întru-un clocot apoi puneți tot într-o tavă cu capac și dați la cuptorul preîncins la 180 grade pentru o oră jumătate. Luați din cuptor și rupeți carnea în bucățele. Adăugați smântâna, muștarul și pătrunjelul și mai lăsați 5 minute la cuptor. Serviți cu piure sau legume.

Alina Eremia nu prea mănâncă de Sărbători

Alina este o norocoasă pentru că mama ei pregătește niște sarmale despre care garantează că sunt senzaționale. Pe lângă festinul la care visează, Alina are motive de bucurie din belșug: „Cea mai mare realizare a anului 2017 a fost lansarea primului album din cariera mea solo, 360. A fost un vis pe care l-am materializat, și care a adus multă satisfacție în sufletul meu. Cât despre sărbători, de Revelion nu prea apuc să mânânc, dar compensez de Crăciun. Mama are rețetele ei speciale, iar sarmalele sunt piesa de rezistență”.

Rețeta secretă a sarmalelor făcute de familia Eremia

Foile de varză se spală, se taie cotoarele. Se folosesc întregi sau pe jumătate în funcție de mărimea foilor de varză. Carnea se amestecă cu condimente, sare, piper, mărar, ceapă tocată, orezul spălat foarte bine și curățat de impurități. Se toarnă puțin ulei și puțină apă minerală în compoziție pentru a deveni mai pufoasă. Se așază carnea pe marginea foii, apoi se întoarce un capăt al frunzei peste carne și se rulează până la celălalt capăt. Frunzele rămase se toacă mărunt și se folosesc pentru a se așază un strat pe fundul cratiței, peste cara se așează sarmale, costiță, șorici, din nou sarmale și tot așa în straturi suprapuse, ultimul strat fiind de varză tocată. Deasupra se pun boabe de piper, foi de dafin, o crenguță de cimbru, o crenguță busuioc, felii de roșii, pastă de tomate sau suc de roșii și o cană cu apa fierbinte. Se bagă la cuptor 2-3h la 180 de grade.

Adda, înnebunită după dulciuri. Mama ei are o rețetă de prăjitură din Târgu Mureș

Adda merge de sărbători în orașul natal ca să petreacă cu părinții sărbătorile. Prăjitura pe care o recomandă cu încredere este după o rețetă proprie a mamei ei. „Cel mai mult îmi place o prăjitura făcută de mama mea, care nu are un nume, este rețetă proprie. Are foarte multă ciocolată, un blat foarte bine însiropat, migdale și țin minte că atunci când eram copil făcea una special pentru mine și una separat pentru familie. Eu sunt gurmandă și foarte pofticioasă și nu prea pot să mă abțin de la dulciuri. Anul acesta o să îmi petrec sărbătorile acasă, în Târgu Mureș, dar o să o rog pe mama să nu mai facă o tavă doar pentru mine pentru că o voi mânca pe toată cu siguranță”, ne-a spus artista râzând.