Rețetă de prune marinate cu usturoi. Aveți nevoie de câteva ingrediente

Rețetă de prune marinate cu usturoi. Aveți nevoie de câteva ingrediente Sursa foto Dreamstime

Gospodinele pot prepara o rețetă de prune marinate cu usturoi. Pentru această gustare delicioasă aveți nevoie de câteva ingrediente. Trebuie să urmați câțiva pași și gata.

Gospodinele pot prepara o rețetă de prune marinate cu usturoi. Această mâncare merge foarte bine cu o friptură sau niște cartofi prăjiți. Se găsește și în cele mai faimoase restaurante din țară. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg prune cărnoase, foarte bine coapte,
  • 2-3 căpățâni de usturoi,
  • 200 g zahăr,
  • 120 ml oțet de 9 grade,
  • 850 ml apă,
  • 10 g sare neiodată.
  • frunze de dafin,
  • boabe de piper,
  • ienibahar,
  • cuișoare,
  • scorțișoară.

Rețeță de prune marinate cu usturoi

  1. Pentru început, spălați bine și dezinfectați borcanele. Spălați apoi prunele foarte bine, tăiați pe jumătate și scoateți sâmburii.
  2. Curățați usturoiul și introduceți în locul sâmburilor.
  3. Așezați bine prunele în borcane. Atenție! Nu trebuie să fie foarte înghesuite.
  4. Puneți într-o cratiță apă, oțet, zahăr, sare și condimentele.
  5. Așezați saramura pe foc și lăsați până ajunge la temperatura de fierbere, apoi scoateți cuișoarele și frunzele de dafin.
  6. Turnați ușor saramura peste prune și aveți grijă ca lichidul să le acopere.
  7. Puneți capacele și aveți grijă să nu curgă.
  8. Se pun borcanele într-o tavă. Aceasta se introduce în cuptorul încălzit la 120 de grade. Nu lăsați mai mult de jumătate de oră. Opriți apoi cuptorul și lăsați borcanele să se răcească.
  9. Veți putea să consumați din această gustare după cel puțin două săptămâni de la preparare.
  10. Rețetă de prune marinate cu usturoi. Aveți nevoie de câteva ingrediente

    Sursa foto Dreamstime

Rețetă de corcodușe marinate

Gospodinele pot prepara și corcodușe marinate, o delicatese pentru iarnă. Aveți nevoie de câteva ingrediente:

  • 750 de grame de corcodușe,
  • 250 de ml de oțet,
  • 2-3 lingurițe rase de boabe de coriandru,
  • 2-3 boabe de piper negru,
  • câteva crenguțe de cimbru,
  • 50 de grame de zahăr (două linguri)
  • 25 de grame de sare (o lingură).
  1. Corcodușele se spală, se scurg și se curăță de frunze și codițe. Nu se scot sâmburii.
  2. Într-o cratiță, puneți la fiert 500 ml apă împreună cu oțetul, zahărul, sarea și condimentele.
  3. Lăsați amestecul să dea în clocot, apoi puneți oala deoparte și lăsați să se răcească câteva minute.
  4. Așezați fructele în borcan, iar apoi turnați zeama peste ele.
  5. Puneți capacul și după câteva ore așezați borcanul în cămară. Corcodușele trebuie lăsate la marinat o lună.

Ne puteți urmări și pe Google News