Social
Rețetă de prune marinate cu usturoi. Aveți nevoie de câteva ingrediente
- Emma Cristescu
- 12 septembrie 2023, 08:59
Gospodinele pot prepara o rețetă de prune marinate cu usturoi. Pentru această gustare delicioasă aveți nevoie de câteva ingrediente. Trebuie să urmați câțiva pași și gata.
Gospodinele pot prepara o rețetă de prune marinate cu usturoi. Această mâncare merge foarte bine cu o friptură sau niște cartofi prăjiți. Se găsește și în cele mai faimoase restaurante din țară. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg prune cărnoase, foarte bine coapte,
- 2-3 căpățâni de usturoi,
- 200 g zahăr,
- 120 ml oțet de 9 grade,
- 850 ml apă,
- 10 g sare neiodată.
- frunze de dafin,
- boabe de piper,
- ienibahar,
- cuișoare,
- scorțișoară.
Rețeță de prune marinate cu usturoi
- Pentru început, spălați bine și dezinfectați borcanele. Spălați apoi prunele foarte bine, tăiați pe jumătate și scoateți sâmburii.
- Curățați usturoiul și introduceți în locul sâmburilor.
- Așezați bine prunele în borcane. Atenție! Nu trebuie să fie foarte înghesuite.
- Puneți într-o cratiță apă, oțet, zahăr, sare și condimentele.
- Așezați saramura pe foc și lăsați până ajunge la temperatura de fierbere, apoi scoateți cuișoarele și frunzele de dafin.
- Turnați ușor saramura peste prune și aveți grijă ca lichidul să le acopere.
- Puneți capacele și aveți grijă să nu curgă.
- Se pun borcanele într-o tavă. Aceasta se introduce în cuptorul încălzit la 120 de grade. Nu lăsați mai mult de jumătate de oră. Opriți apoi cuptorul și lăsați borcanele să se răcească.
- Veți putea să consumați din această gustare după cel puțin două săptămâni de la preparare.
-
Rețetă de corcodușe marinate
Gospodinele pot prepara și corcodușe marinate, o delicatese pentru iarnă. Aveți nevoie de câteva ingrediente:
- 750 de grame de corcodușe,
- 250 de ml de oțet,
- 2-3 lingurițe rase de boabe de coriandru,
- 2-3 boabe de piper negru,
- câteva crenguțe de cimbru,
- 50 de grame de zahăr (două linguri)
- 25 de grame de sare (o lingură).
- Corcodușele se spală, se scurg și se curăță de frunze și codițe. Nu se scot sâmburii.
- Într-o cratiță, puneți la fiert 500 ml apă împreună cu oțetul, zahărul, sarea și condimentele.
- Lăsați amestecul să dea în clocot, apoi puneți oala deoparte și lăsați să se răcească câteva minute.
- Așezați fructele în borcan, iar apoi turnați zeama peste ele.
- Puneți capacul și după câteva ore așezați borcanul în cămară. Corcodușele trebuie lăsate la marinat o lună.
Recomandările noastre