Pentru a pregăti ciuperci umplute la cuptor de post ai nevoie de:

-12 ciuperci mari

-câteva fire de pătrunjel tocat

-2 cepe

-1 căţel de usturoi tocat

-¼ linguriţă sare

-½ linguriţă piper

-un vârf de cuţit de boia dulce

-ulei

Ciuperci umplute la cuptor de post – Mod de preparare:

Primul pas:

Speli ciupercile,îndepărtezi partea închisă cu o lingură,scoţi codiţele şi întinzi pălărioarele de ciuperci pe un prosop de hârtie. Apoi,ungi tava cu ulei,pui în ea ciupercile cu gura în jos şi le dai la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade. Când scoţi tava din cuptor,scurgi sucul lăsat de ciuperci în tavă şi le întorci cu faţa în sus.

Al doilea pas pentru a pregăti ciuperci umplute la cuptor de post:

Toci mărunt codiţele de la ciuperci,cepele,usturoiul,şi adaugi celelalte ingrediente,pe care le amesteci cu o lingură. Amestecul obţinut îl aşezi în pălărioarele ciupercilor,pe care la final le stropeşti cu puţin ulei. Le dai la cuptor pentru 30 de minute,tot la 180 de grade. Le poţi stropi cu nişte zeamă de lămâie înainte de-a le mânca. Se servesc calde cu pâine prăjită sau simple.