Purtătoarea de cuvânt a Oficiului Federal de Justiţie (OFJ) din Elveţia, Ingrid Ryser, a confirmat că a primit această cerere, referitoare la fapte de corupţie şi trafic de influenţă, şi a transferat dosarul Ministerului Public al Confederaţiei (MPC) pentru executare, scrie Mediafax.

Ministerul Public nu a precizat natura acţiunii sale, dar purtătoarea de cuvânt Nathalie Guth a declarat că MPC nu a deschis propria procedură penală împotriva lui Vlad Filat.

Fostul premier moldovean, acuzat de autorităţi că ar fi luat mită în valoare de circa 240 de milioane de euro, a fost arestat la 15 octombrie, după ce Legislativul de la Chişinău i-a retras imunitatea parlamentară.

Biroul anticorupţie al Parchetului de la Chişinău, care a confirmat cererea de ajutor judiciar adresată Elveţiei, a refuzat să dezvăluie conţinutul acesteia.

Filat este acuzat de implicare în „frauda secolului", cum a fost supranumit cazul dispariţiei unui miliard de dolari de la trei bănci, sumă ce reprezintă 15% din PIB-ul ţării.