Replica lui Tariceanu

Replica lui Tariceanu

"Oligarhiile au acaparat Cotroceniul".

In replica la acuzatiile presedintelui, premierul Calin Popescu-Tariceanu a vrut sa puna in practica aseara metoda "cea mai buna aparare e atacul". El a reactionat la acuzatiile sefului statului facand referire, in contrapartida, la "organizatiile oligarhice care au acaparat Palatul Cotroceni".

Seful executivului si-a incropit in mare graba munitia de atac impotriva presedintelui si a enumerat la capitolul grupuri de interese: firmele de transport, cele din constructii - "firma cu restaurantul" (firma Euroconstruct, controlata de Dorin Cocos, patro-nul restaurantului preferat al lui Basescu, Golden Blitz - n.r.), dar si afacerile din judrul RAAPPS, care a devenit "o vaca de lapte" pentru oamenii presedintului.

Tariceanu a dat si un exemplu concret, furnizat in graba pe hartie de Oana Marinescu: ministrul transporturilor, democratul Radu Berceanu, care a schimbat caietul de sracini pentru Autostrada Bucuresti-Pitesti, chiar dupa ce Basescu i-a cerut sa gaseasca o formula pentru "a consolida agentii economici din Romania". Ulterior, licitatia a fost castigata de Euroconstruct.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am refuzat sa fiu o marioneta" "Am asistat la acuzatii care reprezinta doar o minciuna si o incercare de manipulare. Am refuzat sa fiu o marioneta in jocul politic si economic al presedintelui", a mai spus Tariceanu. "Continutul biletelului este clar. Nu am ce sa incerc sa justific", a explicat premierul faptul ca nu va cere o ancheta, asa cum a facut in cazul telefoanelor.