– Ora din zi – este mai bine să mergeți la cumpărături în prima jumătate a zilei. Dimineața, simțul mirosului este mai ascuțit, puteți evalua corect acordurile, traseul.
– Vremea – într-o zi călduroasă, componentele parfumeriei se amestecă rapid cu mirosuri străine și sună prea luminos pe corp. Mai bine să vizitați magazinul într-o zi răcoroasă.

– Preț – promoții, prețuri mici, vânzările pot fi înșelătoare. Este mai ușor să cumpărați un parfum de elită sau echivalentul acestuia – o garanție că parfumul va fi consumat economic, va lăsa o urmă de lux și va avea o durabilitate bună.
– Testare – nu puteți încerca mai multe compoziții în același timp. Aromele se vor amesteca, vor schimba acordurile, va fi greu să auzi adevăratul parfum.
– Aplicare – este suficientă o picătură pe încheietura mâinii, trebuie să așteptați câteva minute, apoi evaluați aroma.

– Evaluare – dacă după aplicare parfumul provoacă iritații – compoziția nu este potrivită.
– Complexitatea buchetului – doamnele de 50 de ani nu ar trebui să cumpere parfumuri femei care să le dezvăluie instantaneu, strălucitor. Acesta este un semnal că nu sunt foarte rezistente, se estompează rapid.
– Compatibilitate cu produsele cosmetice – parfumul trebuie ales ținând cont de aromele pe care le posedă crema, loțiunea, tonicele pentru uz zilnic. Dacă sună prea atrăgător, pot întrerupe compoziția principală.
– Eliminarea fumului de tutun – pentru a masca dependența, puteți cumpăra parfum cu note de paciuli, lemn de santal, cedru, condimente.

– Compoziția aromatică este capabilă să influențeze starea de spirit, să o ridice și să dea energie. Pentru a crea o stare de spirit pozitivă, puteți alege parfumuri cu acorduri de cafea, mentă, citrice sau vanilie. Parfumul cu acorduri de trandafir, lavandă, chihlimbar va ajuta la calmarea fundalului emoțional luminos, la ameliorarea stresului.
– Pentru vară, este mai bine să alegeți un miros nezaharat, ușor, marin, care să nu concureze cu mirosurile naturii în perioada de înflorire.
– Iarna și toamna, compozițiile complexe cu note orientale, lemnoase, caramel și fructe dulci sunt bine dezvăluite.

Studiază teoria și ascultă-ți inima!