Evenimentul Zilei > Horoscop > Reglementarea activităților platformelor online. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Reglementarea activităților platformelor online. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Reglementarea activităților platformelor online. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă iar tu te simţi bine, poate pentru că ai renunţat la ironii şi „înţepături”! Iniţiezi un fel de selecţie naturală în jur, ceri mult, însă primeşti puţin!

13 februarie

 

 

Reglementarea activităților platformelor online. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 13 februarie s-au născut Georges Simenon, Fiodor Şaliapin, Konstantinos Costa Gavras, Peter Gabriel, Robbie Williams, Oliver Reed, Horia Căciulescu, Mihai Leu, Mihai Cernea, Radu Cârneci.

 

Pe 13 februarie, în calendarul creştin-ortodox, sunt Sfinţii: Martinian, Acvila şi soţia sa Priscilla, Evloghie, patriarhul Alexandriei. Nimic în „Kalendar”!

 

Aşa că putem să discutăm, din nou, despre astrologie. O să arăt cum se făcea, se întocmea, horoscopul pe zodii – poate vă este de folos ca să-l înţelegeţi mai bine. Primele horoscoape pe zodii au apărut în unele ziare serioase britanice, de mare tiraj, pe la începutul anilor 30’ din secolul trecut, XX. La început erau horoscoape personale, apoi din cauza cererii foarte mari s-a trecut la horoscopul general, pe zodii. Rubrica de horoscop s-a bucurat de un succes imens, neaşteptat.

 

Cu tot respectul, trebuie să vă spun că astrologia nu a fost concepută pentru masele populare. Cinci mii de ani astrologia a fost privilegiul regilor, împăraţilor etc. „Horoscopul pe zodii” nu are nici o sută de ani, nu s-a uscat cerneala încă, în termeni cosmici. Dar, a prins la public şi horoscopul face multe vizualizări. Este un „must carry”!

 

Era criză economică, chiar mai mare decât cea prezentă, iar spiritul de solidaritate, simţul gregar, funcţiona… şi pentru toţi nativii dintr-o zodie. De atunci datează obiceiul de a se serba ziua de naştere “pe zodii”. De exemplu toţi Leii dintr-un serviciu se sărbătoreau într-o zi de august. Era mai ieftin şi veselia mai mare! Iar în perioadele de risc, crize, război, dezastre – interesul populaţiei pentru astrologie creşte exponenţial, deoarece după cum bine spunea scepticul raţionalist Carl Sagan: “speranţa şi dorinţa de mai bine bat logica şi raţiunea!”

 

La început, horoscopul era făcut, de obicei, de o jurnalistă cu pasiune pentru astrologie, ghicitul în cărţi şi cafea, tarot etc. Ştiţi genul, nu? Deseori, din nefericire, era făcut de oricine, doar era o rubrică la mondene! Din anii 60’ ziarele occidentale au angajat astrologi profesionişti, iar din anii 80’ au făcut din astrologie o prezenţă absolut necesară.

 

Sigur, spiritul negustoresc nu a făcut bine astrologiei. Cum poţi să deosebeşti un horoscop făcut repede de redactorul sportiv, pe un colţ de birou, faţă de un horoscop calculat şi interpretat în multe ore de lucru de un cunoscut astrolog?

 

Simplu, dacă horoscopul este semnat, sau…nu! Şi de cine este semnat. Dacă nu este semnat, aruncă-l! Ţi se „potriveşte”? Nu fii prost, profile psihologice poate face şi un computer…

 

Este o „erezie astrologică” acest horoscop pe zodii şi păcătuind încerc să îl fac cât mai cultural şi mai general. Este evident că horoscopul lui dom’ profesor nu poate descrie o persoană anume. De fapt horoscoapele mele spun ceea ce trebuie făcut, nu ceea ce o să se întâmple. Fiecare trebuie să dea dovadă de inteligenţă şi abilitate şi să adopte, să particularizeze la cazul propriu.

 

Horoscopul meu este calibrat pentru pentru oameni obişnuiţi – harnici, optimişti, erudiți, inteligenţi şi cu mult umor!

 

Urmaţi horoscopul şi puteţi deveni aceşti oameni. Eu nu ghicesc viitorul, ci vă dau sfaturi cum să parveniţi, în sensul bun al cuvântului, să vă simţiţi bine într-o lume indiferentă, să aveţi valorile principale ale micii burghezii – clasa esenţială, de neînlocuit pentru o societate sănătosă, profitabilă pentru toţi şi echilibrată, durabilă!

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE