Evenimentul Zilei > Social > Regizorul Adrian Sitaru, premiat la Festivalul de Film ALCINE din Spania
Regizorul Adrian Sitaru, premiat la Festivalul de Film ALCINE  din Spania

Regizorul Adrian Sitaru, premiat la Festivalul de Film ALCINE din Spania

Sâmbătă, 13 noiembrie 2010 a fost o zi norocoasă pentru tânărul regizor Adrian Sitaru.

După premiul recent de la Valladolid, scurtmetrajul „Colivia” a obţinut premiul II în cadrul Festivalului de Film ALCINE din Alcalá de Henares, la sectiunea dedicată scurtmetrajelor europene.

Actorul principal Adrian Titieni, invitat de ICR Madrid, a fost prezent la vizionarea filmului în cadrul festivalului, sambata trecută, iar aplauzele publicului, din final, anunţau deja o posibilă reacţie asemănătoare şi din partea jurului.

Emoţionat şi fericit deopotrivă, regizorul a spus că acest premiu îl onorează şi îl motivează. „Mă bucur foarte mult pentru premiu. El se adaugă altor premii ce îmi oferă încredere în ce voi face în continuare, deoarece „Colivia” este parte a următorului lung metraj la care scriu şi ce se numeşte „Domestic”, alături de alte poveşti în acelasi stil despre animale şi oameni."

La ediţia din 2007 a Festivalului ALCINE a fost premiat şi scurtmetrajul lui Radu Jude, „Lampa cu căciulă”.

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jxCdXthXvjc?fs=1&hl=en_US" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/jxCdXthXvjc?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: