În luna octombrie, anunţul cu postul vacant de grădinar senior a fost publicat pe site-ul Casei Regale. Salariul anunţat era de 15.750 de lire, iar costurile legate de cazare sunt acoperite.
Însă, în ciuda prestigiului acestui post şi a ratei ridicate a şomajului în Marea Britanie, foarte puţini aplicanţi au avut curajul de a-şi depune CV-ul.

Tocmai de aceea, Casa Regală a modificat salariul şi l-a majorat cu 7,9%, ajungând astfel la 17.000 de lire.
Noul grădinar al Palatului Buckingham va munci 39 de ore pe săptămână. Trebuie să fie dispus să se asigure de întreţinerea peluzelor la cele mai înalte standarde, îndepărtarea frunzelor de pe toate suprafeţele şi acordarea unei atenţii deosebite faunei sălbatice.

El trebuie să deţină cunoştinţe avansate în horticultură, se cere experienţa, în special pe terenuri de sport sau în spaţiile verzi amenajate. Munca sa va fi uşuată de regula de la Palatul Buckingham, prin care, pe 10% din suprafaţa de grădini, fauna sălbatică este lăsată să crească. În schimb, grădinarul va avea mai mult de muncă la reciclarea gunoiului, în special a ierbii, a frunzelor, a ramurilor şi a paielor murdare de la grajduri. Tot aici se aduce gunoiul de la palatul Kensington, casa Marlborough şi palatul St James. Iar grădinarul va folosi un tocător special, care va transforma resturile în îngrăşământ pentru flori.