Update ora 10.00 Procurorii DNA au cerut pedepse cu suspendare în cazul soţilor Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ. Curtea Supremă a amânat pronunţarea pentru luni. Avocata celor doi a cerut, ca şi circumstanţe atenuante, că bărbatul are nivel de pregătire scăzut, iar la nivel de localitate nu se cunoaşte legislaţia electorală şi că s-au făcut presiuni din partea unui reprezentant al unui partid politic. Avocatul lui Marian Predut a cerut instanţei să-i dea o amendă, deoarece clientul şi-a recunoscut faptele.
La ultimul termen, instanţa a citit rechizitoriul procurorilor DNA şi a stabilit ca audierile în acest caz să înceapă în 14 februarie, cu un prim lot de persoane, respectiv membrii Secţiei de votare 105.

Soţii Preduţ şi fraudele electorale

Soţii Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ au arătat, prin avocatul lor, că doresc să fie judecaţi prin procedura simplificată, respectiv prin prisma articolului 320 indice 1 din Codul de procedură penală, prin care se arată că inculpatul recunoaşte integral acuzaţiile ce i se aduc de către anchetatori, iar în acest context i se scade o treime din pedeapsa ce va fi aplicată.
Judecătorii au mai stabilit ca în 28 februarie să fie audiat un al doilea lot de membri ai secţiei de votare 140.

  • PROCESUL lui LIVIU DRAGNEA: Doi inculpați și-au recunoscut vina. Dosarul rămâne la ÎNALTA CURTE

Liviu Dragnea: "Nu mă tem"

Liviu Dragnea a spus, la ieşirea din sala de judecată, că nu se teme de declaraţiile pe care le vor da cei doi inculpaţi care vor să admită acuzaţiile DNA. Dragnea a precizat că nu-i cunoaşte pe cei doi şi că aceştia nu au de unde să-l cunoască pe el. "Nu au ei ce să declare despre mine", a mai spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a arătat că nu va mai comenta pe viitor cazul în faţa presei, dar că va veni la instanţă ori de câte ori este nevoie, pentru lămurirea acuzaţiilor ce i se aduc. Dragnea a precizat că este posibil ca şi el să fie audiat la termenul din 14 februarie.

  • Dosarul "Referendumul fraudat". Trădat de complici, Liviu Dragnea a ieşit transpirat de la Instanţa Supremă 

Acuzaţiile DNA
Dosarul "Fraudă la referendum", în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, rămâne la ICCJ, după ce judecătorii au respins, vineri, atât cererea ca unii dintre inculpaţi să fie judecaţi de alte instanţe, cât şi solicitarea ca dosarul să fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.

Te-ar putea interesa și: