Recuperatorul de avioane

Recuperatorul de avioane

Discovery Channel îi prezintă la muncă pe cei mai buni detectivi ai aparatelor de zbor: Nick Popovitch şi echipa lui găsesc avioane de milioane de dolari.

Mereu gata să poposească în hăţişurile junglei în Columbia, Mexic sau Brazilia. Nu se dă în lături nici să ridice avioane de la companii precum Southwest sau American Airlines.

Nick Popovitch şi echipa sa de specialişti în misiuni de recuperare ale unor avioane în valoare de milioane de dolari este cel mai bun expert la care ar putea apela o bancă, dar şi un proprietar păgubit. Discovery Channel îl prezintă din 15 decembrie, de la ora 22.00, pe cel mai bun specialist în recuperarea aparatelor de zbor ajunse în mâinile infractorilor.

2.000 de intervenţii

Ne puteți urmări și pe Google News

Nick Popovich are la activ aproape 2.000 de operaţiuni de recuperare de avioane, dar, priveşte fiecare nouă misiune ca pe o provocare. Din echipa lui Popovich fac parte: "cel mai bun spion", Kellie McDaniel, fiul său cel mic, Zak, despre care Nick speră că va prelua, într-o bună zi, afacerea, Jamie Baczkowski, primul mecanic, darşialţimulţispecialişti. De la operaţiune nu lipsesc jacheta de blugi dotată cu cameră ascunsă şi nici momentele tensionate. Documentarul este realizat artistic, ca un film de acţiune, şi se împarte în trei episoade.

În primul episod aflăm cum recuperăm un avion Gulgstream II, aparat de mărime medie, cu un motor dublu, de la o armată de rebeli columbieni. Nick trebuie să-l localizeze şi apoi să-l "răpească". Cel de-al doilea episod este centrat pe un Hawker 600, un avion particular, aflat în Fort Lauderdale, Florida. Având la dispoziţie puţine informaţii despre aparat, echipa foloseşte camera ascunsă pentru a obţine imagini importante. Aparatul are o problemă tehnică care-l împiedică să zboare şi va fi adus un specialist care îl dezmembrează pentru a salva ce mai e posibil pentru client. Cel de-al treilea episod îl poartă pe Nick Popovich şi numeroasa lui echipă în Turcia şi în Franţa, pentru a recupera două avioane Airbus A320.

Confruntându-se cu o situaţie dificilă, Nick îi trimite pe cei mai de încredere mecanici ai lui la Chateauroux, în Franţa, şi, respectiv, la Istanbul, în Turcia - unde se află avioanele căutate.