Record pentru Javier Zanetti

Record pentru Javier Zanetti

Argentinianul Javier Zanetti a egalat recordul de meciuri în tricoul lui Inter Milano în Serie A în partida câştigată aseară de campioana Italiei, scor 4-1, în faţa formaţiei Bologna.

Mijlocaşul în vârstă de 37 de ani a ajuns la 519 confruntări cu Inter în Serie A, egalând recordul stabilit de Giuseppe Bergomi în 1999, şi a depăşit cota de 700 de meciuri în toate competiţiile pentru formaţia "nerazzura". Dacă va juca şi miercuri, în meciul pe care Inter îl va disputa, pe teren propriu, cu Cesena.

"Nu avem destule laude pentru Zanetti. Este un sportiv de excepţie şi un om minunat. A fost primul meu transfer la club", a spus preşedintele Interului Massimo Moratti, care l-a adus pe fostul internaţional argentinian pe Giuseppe Meazza în 1995.

Aseară, Inter a câştigat cu 4-1 în faţa formaţiei Bologna (Cristi Chivu a jucat tot meciul pentru formaţia gazdă) şi a urcat pe locul patru, depăşind AS Roma la golaveraj. Inter este la opt puncte distanţă de liderul AC Milan, care v ajuca azi, la Lecce. Camerunezul Samuel Eto'o i-a pasat decisiv lui Dejan Stankovic, care a deschis scorul. Atacantul african a marcat de două ori în repriza secundă, ajungând la 23 de goluri în 26 de meciuri jucate în acest sezon. Diego Milito a marcat celălalt gol al gazdelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În celălalt meci jucat aseară în Serie A, Napoli şi Fiorentina au încheiat la egalitate, scor 0-0.