Asa incepe rechizitoriul prin care procurorii l-au trimis, ieri, in judecata pe liderul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA), aflat acum in Suedia. Drept urmare, Bivolaru va fi judecat, in lipsa, pentru trafic de persoane, infractiuni la legea drepturilor de autor, ultraj contra bunelor moravuri si exprimarea de mesaje antisemite. In acelasi dosar au mai fost inculpate inca 20 de persoane din conducerea MISA.

In cele peste 100 de volume de urmarire penala, anchetatorii sustin ca, in perioada 1990-2004, Gregorian Bivolaru „a initiat si condus, sub acoperirea si in interiorul MISA, un grup infractional organizat, cu valente sectare, alcatuit din aproximativ 45 de persoane. Grupul actiona sub conducerea autoritara a acestuia in scopul extorcarii si exploatarii muncii neretribuite prestate de catre adeptii MISA, depersonalizati, atat in tara, cat si in strainatate”.

Pe rolul instantelor romanesti se mai afla un dosar in care „Guru” Bivolaru este judecat pentru coruptie sexuala, act sexual cu un minor, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei. Bivolaru a fugit din Romania dupa ce, in 2004, procurorii au incercat sa obtina un mandat de arestare pe numele acestuia. Ulterior, el a fost dat in urmarire internationala. Mandatul nu a putut fi pus insa in executare, deoarece, la inceputul lui 2006, liderul MISA a primit azil in Suedia.