Reality-show cu ucigaşul Mihaelei Runceanu

Reality-show cu ucigaşul Mihaelei Runceanu

Rudele regretatei cântăreţe se declară şocate de decizia postului Kanal D de a coopta un ucigaş celebru pentru reality-show.

Bărbatul care, în 1989, a ucis-o pe Mihaela Runceanu, şi-a ispăşit pedeapsa legală - 17 ani de detenţie din cei 25 la care a fost condamnat - însă pedeapsa morală nu şi-o va ispăşi niciodată - spun rudele cântăreţei ucise, care au aflat, ieri, cu indignare, că Daniel Cosmin Ştefănescu a fost cooptat într-un show, "Închisoarea Păcătoşilor", pe care postul de televiziune Kanal D îl va transmite din 15 noiembrie. Anunţul a venit pe 2 noiembrie, în momentul în care apropiaţii o comemorau pe Mihaela Runceanu, care s-a stins la 1 noiembrie 1989.

"Este incredibil. Anul trecut, când acest om era invitat în emisiuni, am atras atenţia că se face dintr-un criminal o vedetă de televiziune. Dar acela a fost doar începutul. Nu e vorba de un om care a dat, din greşeală, cu maşina peste cineva sau care a ucis pentru a se apăra. Vorbim despre un om care a ucis cu sânge rece", spune Andreea Runceanu, verişoara Mihaelei Runceanu.

Reabilitare pe micul ecran

Ne puteți urmări și pe Google News

"Închisoarea păcătoşilor" este un reality-show în care Daniel Cosmin Ştefănescu va încerca să se "reabiliteze", sub îndrumarea psihologului Cristian Andrei, recompensa posibilă fiind de 10.000 de euro. Alături de el vor evolua alţi şapte participanţi - un dependent de jocurile de noroc, o nimfomană, un afemeiat, o obeză, o narcisistă, un violent şi o sinucigaşă. Toţi vor să "scape de păcatele lor". Cei opt vor locui împreună într-o casă şi vor face psihoterapie.

"Unii copii vor ajunge să creadă că e amuzant să omori"

Daniel Cosmin Ştefănescu, 42 de ani, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare (fiind eliberat după 17 ani pentru bună purtare), pentru uciderea, acum 20 de ani, a cântăreţei de muzică uşoară Mihaela Runceanu. Rudele Mihaelei sunt de acord cu faptul că, din punct de vedere legal, Daniel Cosmin Ştefănescu şi-a ispăşit pedeapsa, însă critică ideea postului Kanal D de a face rating pe suferinţa oamenilor care au iubit-o pe regretata artistă.

"Eu nu spun că acest om nu are dreptul să-şi refacă viaţa dar de la a ierta şi până la a fi în societate, la a face un show de televiziune, asta mi se pare strigător la cer. Încerc să tratez ironic emisiunea asta, pentru că, dacă mă gândesc serios, mă tulbură foarte tare", a continuat Andreea, componentă a trupei Amadeus.

"E vorba aici de un raţionament simplu. Cei De la Kanal D câştigă bani de pe urma unei emisiuni cu un om care a omorât-o pe Mihaela Runceanu. Dacă el n-ar fi omorât-o pe Mihaela, ar fi fost doar un criminal oarecare. Concluzia ar putea fi că e bine să omori oameni, aşa ajungi la tv. Eu a trebuit să învăţ să cânt la vioară pentru asta. Este ceva şocant, e vorba de un simţ comun, nu trebuie să ai o inteligenţă rară ca să-ţi dai seama că ceva nu e în ordine. Aici vorbim despre cineva care a omorât un om, nu despre o femeie ce şi-a pus silicoane. Noi ne amuzăm dar, uite, unde ajungem. Unii copii vor ajunge să creadă că e amuzant să omori. Cei ce fac emisiunea ar trebui să se gândească puţin la copiii lor şi la cum sunt educaţi copiii lor în societate chiar de ei înşişi", mai crede artista.

"Nu vrem să facem rău nimănui"

"Este vorba de o emisiune cu nişte oameni care au nevoie de ajutor. Am ales mai multe tipologii de oameni. Iar cel ce a ucis-o pe Mihaela Runceanu este un om care a căpătat o imagine pe care acum vrea s-o repare, vrea să se reintegreze. Şi dacă vom reuşi cu el, vom reuşi cu oricine", au precizat reprezentanţii televiziunii acuzate că vrea să facă rating cu un criminal celebru.

"Vrem să le arătăm oamenilor că, dacă au probleme şi apelează la ajutorul specialiştilor, pot să se reintegreze în societate şi pot avea o viaţă de familie normală. Nu vrem să facem rău nimănui. Nu este pentru prima dată când această persoană apare într-o emisiune TV. În altă ordine de idei cred că fiecare îşi face treaba pentru a avea rezultate, fie ele exprimate în puncte de rating, în număr de cititori sau în cifre într-un bilanţ", au mai spus reprezentanţii Kanal D. În fiecare săptămână, câte un concurent va fi eliminat din cadrul concursului, în urma votului publicului şi al specialiştilor. Cel care va rezista, va urma terapia până la final şi va câştiga sprijinul colegilor şi pe cel al telespectatorilor şi va pleca acasa cu bonusul concursului, premiul de 10 000 euro. Cei opt concurenţi au fost aleşi de echipa de specialişti condusă de Dr. Cristian Andrei, în funcţie de diversitatea şi gravitatea problemelor pe care le au, dar şi a lipsei de înţelegere şi sprijin din partea apropiaţilor cu care aceste persoane se confruntă.

"Doctorul Andrei trebuia să-l consilieze în particular"

Deşi cei de la Kanal D spun că este o emisiune cu nişte oameni care au nevoie de ajutor, verişoara artistei este de părere că este vorba doar de o goană după rating, în care postul s-a lansat fără a ţine cont de mama, de familia regretatei artiste.

"Nu se gândesc la durerea pricinuită, părinţii Mihaelei sunt nişte oameni extraordinari. Te apucă nervii câteodată când te gândeşti că cineva şi-a permis să ia o viaţă, aşa pur şi simplu. Mai înţeleg că el trebuie să treacă printr-o terapie, că a făcut ce-a făcut acum 20 de ani, dar să facă un astfel de concurs, să câştige bani, mi se pare în neregulă. Cred că orice om normal gândeşte ca mine. Emisiunea e o chestie comercială, nu e vorba de ajutor. Dacă era aşa, doctorul Cristian Andrei îl consilia în particular, îl ajuta să-şi găsească un loc de muncă şi era totul ok. Evident că vor exista oameni care se vor uita, vor urmări cum acţionează criminalul Mihaelei Runceanu, normal el va dovedi ce om bun este şi aşa mai departe" a încheiat Andreea Runceanu.

Un reality -show cu influenţă asupra participanţilor.

Despre cum s-a ajuns la lansarea acestui nou reality-show la Kanal D, reprezentanţii postului tv explică:

  • "Ideea a venit după multe sedinţe ale echipei de producţie în care s-au pus pe masă multe idei de emisiuni care mai de care mai inventive. Ne dorim mereu să fim inovatori şi să facem lucrurile mai aparte de celelalte televiziuni şi poate de aceea am reuşit ca în cei trei ani de când suntem pe piaţa din România să schimbăm gusturile şi obiceiurile de consum ale telespectatorilor. Am lansat emisiuni care nu au mai fost făcute până în acest moment în România, seriale sau reality-show-uri care au avut un real succes şi care ne-au impus pe piaţă ca o televiziune revoluţionară. Poate acesta este unul dintre motivele creşterii rapide în topurile de audienţă a televiziunii Kanal D, în numai trei ani de existenţă. Dar revenind la ideea emisiunii, ne-am propus să avem încă un reality show, după "Nora pentru mama" care să aibă o influenţă directă şi concretă în viaţa participanţilor la show".

Cosmin Ştefănescu a fost "lansat" de ProTV

Anul trecut, când Daniel Cosmin Ştefănescu a apărut la emisiunea "Happy Hour" pentru a-şi spune punctul de vedere în povestea morţii artistei, rudele au depus o sesizare la CNA. Printre altele, familia nu a fost de acord cu faptul că povestea a fost difuzată la o oră la care a putut fi ascultată şi de copii.

"În primul rând acea poveste nu este o poveste de "Happy Hour" (n.r. - "Ora Veselă) şi, mai ales, nu trebuia să fie difuzată la o oră la care copiii se întorc de la şcoală", a precizat Andreea Runceanu.

Prietenii comemorează moartea artistei

Pe 1 noiembrie 1989, în jurul orei 1:00 a.m., Mihaela Runceanu a fost asasinată în mod brutal în garsoniera sa din Bucureşti. Scopul crimei a fost jaful.

Condamnat a fost Daniel Cosmin Ştefănescu, care a admis că a furat numeroase obiecte din casa cântăreţei, de la electrocasnice la cosmetice, carnete C.E.C. şi chiar carnea din frigider.

La 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Ştefănescu a fost prins şi arestat, iar pe 4 noiembrie 1989 artista a fost înmormântată la cimitirul "Dumbrava" din Buzău, nu departe de celebrul grup statuar "Rugăciunea" al lui Constantin Brâncuşi. Anul trecut, Daniel Cosmin Ştefănescu, acum în vârstă de 42 de ani, a vorbit la Happy Hour despre ce s-a întîmplat în urmă cu 20 de ani.

Bărbatul a susţinut că nu el este ucigaşul şi faptul că, în 1989, a fost obligat să ia asupra lui crima, sub ameninţarea că familia îi va fi omorâtă. Tot el spunea că, în anii de detenţie, nu a făcut nimic pentru a-şi dovedi nevinovaţia, tot de frica. Daniel Cosmin Stefanescu este în libertate din aprilie 2006.