Evenimentul Zilei > Actualitate > Real Madrid, lider în clasamentul celor mai valoroase cluburi din lume. Cine completează TOP 5
Real Madrid, lider în clasamentul celor mai valoroase cluburi din lume. Cine completează TOP 5

Real Madrid, lider în clasamentul celor mai valoroase cluburi din lume. Cine completează TOP 5

Deși ultimul sezon a fost unul dezastruos pentru Real Madrid, clubul de pe Santiago Bernabeu ocupă prima poziție în topul celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume, potrivit Forbes.

Sezonul 2018-2019 a debutat modest pentru galactici, cu Julen Lopetegui pe bancă. Fostul selecționer al Spaniei nu a rezistat prea mult pe Bernabeu, care a fost înlocuit de Santiago Solari, de la Real Madrid Castilla. Pe finalul stagiunii, Zinedine Zidane a revenit la Los Blancos, însă nu a reușit să facă minuni. În ciuda acestui fapt, clubul lui Florentino Perez este cel mai bine cotat brand fotbalistic din lume, potrivit prestigioasei reviste economice Forbes

Real Madrid a detronat Manchester United

Câștigătoarea ultimelor 3 ediții de UEFA Champions League este evaluată la 4,24 miliarde de dolari, în creștere cu 9% față de anul precedent. Clubul madrilen este urmat în acest top de rivala FC Barcelona, cotată la 4 miliarde de dolari, iar Manchester United, care a ocupat primul loc în ultimii doi ani, rămâne pe podium, însă pe locul 3, cotată la 3,8 miliarde de dolari. 

Campioana Germaniei, Bayern Munchen, cotată la 3 miliarde de dolari și campioana Angliei, Manchester City, evaluată la 2,69 de dolari completează top 5.

În sezonul 2018/2019, Real Madrid a încheiat pe locul 3 clasament cu 68 de puncte, la 19 puncte în spatele campioanei FC Barcelona și 8 în spatele lui Atletico Madrid. În UEFA Champions League, galacticii au fost eliminați de Ajax Amsterdam, în optimile celei mai prestigioase competiții intercluburi de pe continent. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: