Fosta colegă de trupă a artistului Ioan Gyuri Pascu, Monica Anghel, a declarat că actorul a fost un om foarte sensibil şi că regretă profund dispariţia sa, vestea venind ca un şoc.

„Gyuri nu s-a retras, a fost întotdeauna foarte dedicat. Așa a fost viața. (…) Chiar îmi dau seama că nu am mai vorbit cu el de câțiva ani. Îmi pare rău”, a mai declarat artista, întrebată de ce s-a retras regretatul actor în ultima perioadă, mărturisind că a pierdut legătura cu el de ani buni."

Actriţa Jojo a fost devastată la aflarea tristei veşti. Jojo povesteşte că artistul era un om deosebit cu un amestec exploziv de talent, carisma și inteligență umană și artistică.

„Ioan Gyuri Pascu nu mai este printre noi… Am aflat acum câteva minute. În astfel de momente eu întotdeauna mă blochez cumplit și nu știu ce să spun… Însă am simțit să vă scriu despre asta… Nu știu câți dintre voi l-ați cunoscut. Gyuri era cu adevărat special, aș putea spune unic chiar. Un amestec exploziv de talent, carisma și inteligență umană și artistică. V-a bucurat de-a lungul vieții sale pe mulți dintre voi cu umorul lui fantastic, mai ales în perioada anilor săi la Divertis. A făcut film și teatru, a scris și a cântat din toată inima cu mesaj, boem, așa cum i-a stat lui cel mai bine. Gyuri era definiția artistului frumos, boem. A artistului real, interesat mereu de artă și de ceea ce poate face pentru ea și prin intermediul ei cu chitara, stiloul său, un scenariu în mână. Gyuri a fost un om cu o credință și energie specială și cred că toți cei care l-au cunoscut au simțit asta.

L-am prețuit și a fost primul om cu care a fost primul schimb de replici la prima mea apariție în cadrul grupului Divertis. Îi datorez multe din personajele mele, mult din curajul și îndrăzneala pe care le-am căpătat jucând comedie. M-a încurajat și m-a inspirat frumos și unic de fiecare dată.

Mulțumesc pentru toate momentele pe care le-am petrecut împreună, ani în șir pe platourile de filmare și în turnee. Mulțumesc pentru capacitatea ta de a ne face să râdem ore în șir, din inimă, ca niște copii. Eu așa te voi păstra în suflet și în minte, dragul meu Ioan Gyuri Pascu… ca pe un om și artist plin de viață și umor, râzând cu sufletul deschis către viață. Cerul e mai bogat acum. Condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați. Să nu ne uiți niciodată. Noi cu siguranță nu te vom putea uita.

"P.S.: Gyuri a avut la un moment dat un personaj pe care îl juca stâlcind cuvintele, pe Felix, în Felix și Otilea. Mi-l amintesc cum spunea de multe ori în șir «Genial, genial!». Nu îmi iese deloc asta din minte acum… Se foloea de acest cuvânt cu mult umor, pentru că era perioada în care toată lumea îl utiliza greșit în tot felul de împrejurări. Gyuri chiar a fost genial. Din toate punctele de vedere”, a scris Jojo pe o reţea socială.

 

Te-ar putea interesa și: