Evenimentul Zilei > Actualitate > Reacție fulminantă în scandalul droguri – DIICOT: „Se bat găștile din MAI”
Reacție fulminantă în scandalul droguri – DIICOT: „Se bat găștile din MAI”

Reacție fulminantă în scandalul droguri – DIICOT: „Se bat găștile din MAI”

Valeriu Turcan, fost consilier la Cotroceni și soțul vicepremierului României, Raluca Turcan, face declarații explozive despre fostul șef al „Doi și-un sfert”.

Valeriu Turcan atrage atenția că, în realitate, dosarul în care este implicat Gelu Oltean, fostul șef „Doi și-un sfert”, reprezintă o răfuială între „găștile din MAI”.

„Trece cocaina de 1 MLD$ pe la Sfantu Gheorghe si DIICOT alerga dupa un ceaun cu fiertura de buruieni?
Se bat gastile din MAI”, a postat pe pagina sa de Facebook, Valeriu Turcan.

Gelu Oltean a fost arestat alături de consoarta lui, Vanessa Youness, și de un cetățean englez, Thomas Lishman. Cei trei sunt acuzați că organizăm reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține Ayauasca. Casa din Stănești, județul Dâmbovița la care fac referire anchetatorii este, de fapt, sediul Youness Clinic, ce aparține Vanessei Youness, doctor care a devenit renumit pentru tratamentul sclerozei în plăci.

DIICOT a precizat, că a intrat pe firul acestei anchete pe 9 decembrie 2019, atunci când au aflat că Thomas Lishman, urma să organizeze, în România, prin intermediul a două companii globale internaţionale, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu Vanessa Youness.

Evenimentul era promovat de agenţii de turism înregistrate în paradisul fiscal din Insulele Man, iar participanţii plăteau 550 de euro pentru cazarea în camere duble şi 1.100 de euro dacă doreau să stea singuri în cameră. Ei erau acceptaţi doar dacă avea recomandare de la un participant la un eveniment anterior, a dezvăluit DIICOT.