Evenimentul Zilei > Economie > Reacția ACIDĂ a Camerei de Comerț Americane, după acuzațiile lui Dragnea: „Cerem încetarea DISCRIMNĂRII românilor”
Reacția ACIDĂ a Camerei de Comerț Americane, după acuzațiile lui Dragnea: „Cerem încetarea DISCRIMNĂRII românilor”

Reacția ACIDĂ a Camerei de Comerț Americane, după acuzațiile lui Dragnea: „Cerem încetarea DISCRIMNĂRII românilor”

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham) a reacționat joi, după declarațiile lui Liviu Dragnea, potrivit cărora instituția ar finanța mișcări precum #rezist.

AmCham a negat vehement orice implicare în astfel de finanțări, subliniind că „astfel de practici erodează încrederea în climatul investiţional şi alimentează fenomenul de emigrare”.

„Camera de Comerţ Americană în Romania, în numele comunităţii de afaceri pe care o reprezintă – peste 430 de companii americane, internaţionale şi româneşti – respinge acuzaţiile tendenţiose lansate în spaţiul public la adresa companiilor multinaţionle şi a angajaţilor acestora”, se arată într-un comunicat al organizației, potrivit Mediafax.ro.

„Aşa cum am punctat şi cu alte ocazii, astfel de practici erodează încrederea în climatul investiţional şi alimentează fenomenul de emigrare, deja resimţit puternic de piaţa muncii, mutând în acelaşi timp atenţia publică de la priorităţile şi vulnerabilităţile prezente şi viitoare ale României”, susține AmCham.

Organizația face apel la responsabilitate în declarații și acțiuni ale celor aflați în funcțiile publice și cere încetarea „discriminării românilor în funcţie de angajator”.

„Considerăm că astfel de speculaţii creează un precedent periculos pentru democraţia românească, cu accente de intimidare a mişcării civice şi a sectorului privat, cu implicaţii negative la nivelul mediului de afaceri şi al imaginii României în plan extern, afectând încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a exercita roluri regionale, precum preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene de anul viitor”, mai precizează AmCham.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: