Evenimentul Zilei > Politica > Reacția lui Orban după ce UDMR a anunţat că nu participă la moţiune: „În spate există negocieri care se vor vedea”
Reacția lui Orban după ce UDMR a anunţat că nu participă la moţiune: „În spate există negocieri care se vor vedea”

Reacția lui Orban după ce UDMR a anunţat că nu participă la moţiune: „În spate există negocieri care se vor vedea”

Ludovic Orban, președintele PNL, spune că este surprins de ecizia parlamentarilor UDMR de a părăsi sala de plen la votul moţiunii de cenzură. Liderul liberarilor este convins că în spatele hotărârii Uniunii există nişte negocieri care vor ieşi la iveală în curând.

„După decizia UDMR, normal că situaţia este modificată. Sunt surprins de decizia UDMR. Sunt convins că în spate există cumva nişte negocieri care se vor vedea probabil cât de curând”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei grupurilor parlamentare ale PNL, citat de Mediafax. 

Orban i-a îndemnat pe liberalli să fie prezenţi în splenul reunit de miercuri unde se dezbate şi se va da votul asupra moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. „Să fie prezenţi toţi, să fie activi, să transmită mesaje cât se poate de clare către cei din majoritatea parlamentară. Să arate că noi continuăm bătălia şi că continuăm până la capăt”, a completat Orban.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, miercuri dimineaţă, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota moţiunea de cenzură iniţiată de senatorii şi deputaţii PNL, USR şi PMP, ei urmând să părăsească sala plenului după dezbatere.

„Vom participa la dezbaterea moţiunii de cenzură. Vom avea şi noi de spus acolo ceva, aşa cum fiecare grup parlamentar are câteva minute şi vom spune acolo punctul nostru de vedere şi vom părăsi sala, vomfi absenţi. Deci nu se pune problema să asigurăm cvorumul, să ne abţinem, să nu ştiu ce. Nu vom fi în sală şi vom fi absenţi în momentul votului”, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai afirmat că PSD va demonstra că, alături de ALDE, are majoritate. Prezentarea moţiunii de cenzură a avut loc în şedinţa de luni a plenului reunit al Parlamentului, dezbaterea şi votul final având loc miercuri, în şedinţa care a început la ora 14.00 şi este în desfăşurare.

Moţiunea de cenzură a PNL, susţinută de USR şi PMP, este intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", iar liberalii critică Exectivul pentru rata record a inflaţiei, de 5.4%, creşterea ROBOR şi tentativă de subordonare politică a magistraţilor.