Evenimentul Zilei > Actualitate > Solicitare de ULTIMĂ ORĂ a MAI-ului după BĂTĂILE din Piața Victoriei dintre jandarmi și UNIONIȘTI
Solicitare de ULTIMĂ ORĂ a MAI-ului după BĂTĂILE din Piața Victoriei dintre jandarmi și UNIONIȘTI

Solicitare de ULTIMĂ ORĂ a MAI-ului după BĂTĂILE din Piața Victoriei dintre jandarmi și UNIONIȘTI

Dragoș Tudorache, Ministrul Afacerilor Interne, a solicitat Inspectoratului General al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la incidentele din Piața Victoriei din timpul marșului pentru unirea României cu Republica Moldova.

"Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ioan-Dragoș Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei, care au condus la reținerea celor cinci participanți. Ministrul Afacerilor Interne a precizat că nu va ezita să ia măsuri în situația în care au fost săvârșite abuzuri în timpul intervenției jandarmilor", se arată într-un comunicat al MAI, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, jandarmii au primit dispoziție să nu intervină în derularea manifestației din Piața Universității, decât pentru a asigura protecția participanților și fluidizarea traficului din zonă.

Sâmbătă, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a organizat, în Capitală, marșul "Luptă pentru Basarabia", prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de țară a unirii României cu Republica Moldova.

Potrivit Jandarmeriei, manifestarea era autorizată astfel: între orele 14,00 și 17,30 marș pe traseul Hanul lui Manuc-Piața Universității-Piața Română-Piața Victoriei iar între orele 17,30 și 18,00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.