Evenimentul Zilei > Politica > Reacţia lui Ponta după ce moţiunea a fost respinsă: Un nou eşec
Reacţia lui Ponta după ce moţiunea a fost respinsă: Un nou eşec

Reacţia lui Ponta după ce moţiunea a fost respinsă: Un nou eşec

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, imediat după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă că aceasta a fost un eşec pentru PNL-PDL. Moţiunea de cenzură a PNL "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!" a fost respinsă cu 207 voturi pentru şi 8 împotrivă.
"Nici nu aveau cum să fie probleme, pentru că – şi e ultima dată când mai spun asta – a fost un eşec din toate punctele de vedere pentru PNL-PDL. Ziceau că aduc 15.000 de oameni şi au adus o mie, erau mai mulţi jandarmi şi elevi, am înţeles. Ziceau că au voturi pentru guvernare, evident că nu au, dar nu asta e marea problemă. Marea problemă este că astăzi nu s-a discutat despre ce trebuie să facă Guvernul zi de zi pentru viaţa oamenilor. Şi anume, cred că astăzi trebuia să discutăm cum facem cu salariile, cum facem cu încălzirea pentru iarnă, cum facem cu proiectele europene, care sunt efectele reducerii TVA. Astea erau subiectele normale pentru moţiune", a afirmat premierul.
 
Victor Ponta a subliniat că important este ca, din acest moment, Guvernul să îşi continue activitatea având în vedere că sunt multe obiective de îndeplinit în perioada următoare. 
 
"Ceea ce este important este că, din acest moment şi având în vedere că până în februarie, constituţional, nu se poate depune o altă moţiune de cenzură, eu de astăzi mă extrag pe cât posibil din toate aceste bătălii politice inutile, cum s-a văzut şi astăzi, şi oricum nu foarte onorante, şi sunt gata nu doar să îmi folosesc toată energia pentru actul de guvernare, dar şi să dau explicaţii, să răspund, să spun ceea ce am de făcut în funcţia de prim-ministru alături de echipa guvernamentală şi alături de coaliţia de guvernare. Mai pe scurt: la treabă de astăzi, că sunt foarte multe lucruri de făcut şi e clar că cei de la PNL-PDL nu sunt în stare să le facă", a mai spus premierul. 
 
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: