Reacția Bisericii, după stenogramele scandaloase cu preotul Pomohaci

Reacția Bisericii, după stenogramele scandaloase cu preotul Pomohaci

Biserica a reacționat după scandalul sexual în care ar fi implicat Cristian Pomohaci. rhiepiscopul Albei-Iulia, IPS Irineu Bistriteanul a declarat că părintele Pomohaci trebuie caterisit și i se va ridica dreptul de a practiva preotia.

"Eu sunt tare suparat pe acest preot care imi produce suferinta de mai multe de patru ani. El are foarte multe abateri si, desi a promis ca se indreapta, nu s-a tinut de cuvant. Pana sa citesc articolul dumneavoastra care m-a intristat foarte mult, va spun ca era dosarul pregatit pentru caterisirea lui Pomohaci, dar nu ne am grabit pentru ca am crezut ca se indreapta.

Ce a facut el, ma refer auzind inregistrarea, esteun mare pacat, foarte mare pacat. Un preot care face asa ceva se face vinovat de cadere din har si nu mai este vrednic de haina preoteasca si sa slujeasca la masa Sfantului Aaltar sau sa invoce Duhul Sfant.

Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie sa fie oprit de la savarsirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Rasaritului", a declarat IPS Irineu Bistriteanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia, potrivit Ziar de Cluj.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristian Pomohaci, unul dintre cei mai controversați preoți din România, este implicat într-un scandal de natură sexuală care depășește limitele celei mai bolnave imaginații. 

SCANDALOS. Preot VEDETĂ-TV, acuzat de PEDOFILIE: „Facem sex, te PLĂTESC pentru sex! Arată-mi...”