Evenimentul Zilei > Actualitate > Emil Boc a lăsat-o pe Elena Udrea fără bani pentru reabilitarea drumurilor
Emil Boc a lăsat-o pe Elena Udrea fără bani pentru reabilitarea drumurilor

Emil Boc a lăsat-o pe Elena Udrea fără bani pentru reabilitarea drumurilor

În urma rectificării bugetare, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a rămas fără finanţare pentru programul de modernizare a 10.000 kilometri de drumuri judeţene şi pentru programul de construcţie a caselor pentru specialişti în fiecare comună.

Anul acesta, MDRT ar fi trebuit să reabiliteze 10.000 kilometri de drumuri judeţene, aşa cum a anunţat păremierul Emil Boc. Cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, Executivul a trebuit să revizuiască datele care au stat la baza proiectului de buget pe anul în curs. Mai precis, Guvernul a luat în calcul o creştere economică de 1,3%. Acum, bugetul rectificat porneşte de la prognoza conform căreia economia va scădea şi anul acesta, cu aproape 2%.

În aceste condiţii, pentru o parte dintre ministere, cum este şi Ministerul Muncii, s-a decis suplimentarea bugetelor, iar pentru altele s-a hotărât reducerea acestora.

MDRT a pierdut 168,6 milioane lei în urma rectificării bugetare.

”Va trebui să găsim surse alternative de finanţare pentru un program pe care l-am aprobat pentru acest an – 10.000 de kilometri de drumuri judeţene, care este un program extrem de aşteptat de autorităţile publice locale. Nu avem niciun leu finanţare pentru acest program”, a declarat ministrul de resort, Elena Udrea.

Şefa de la Turism speră ca, după adoptarea legii parteneriatului public-privat, programele de modernizare a 10.000 kilometri de drumuri judeţene şi ”Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialişti” să poată fi continuate.