Evenimentul Zilei > Sport > Răzvan Marin vrea să-şi continue aventura din Italia: „Îmi place să evoluez aici”
Răzvan Marin vrea să-şi continue aventura din Italia: „Îmi place să evoluez aici”

Răzvan Marin vrea să-şi continue aventura din Italia: „Îmi place să evoluez aici”

Om de bază în garnitura de start a prim - divizionarei italiene Cagliari, Răzvan Marin speră să îşi continue aventura din Serie A şi în sezonul viitor. Perioada de împrumut a mijlocaşului central se încheie în vară, dar trupa din Sardinia are prima opţiune pentru achiziţionarea acestuia.

După experienţa mai puţin fericită trăită în curtea olandezilor de la Ajax Amsterdam, Răzvan Marin a devenit unul dintre stâlpii lui Cagliari. Jucătorul în vârstă de 24 de ani a intrat, de curând, şi în atenţia lui Napoli, care s-a arătat interesată de serviciile sale. Chiar dacă oficial se află încă sub contract cu „lăncierii”, Răzvan Marin nu e încântat de o reîntoarcere în campionatul din Olanda.

Fiul lui Petre Marin nu are amintiri plăcute din sezonul petrecut la Ajax şi regretă că nu a primit mai multe şanse din partea antrenorului principal Erik ten Hag.

„Experienţa de la Ajax Amsterdam a fost una pozitivă, dar nu a fost deloc simplă. Am jucat în primele cinci – şase meciuri, iar, apoi, nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu m-am aflat în cea mai bună formă, iar antrenorul Erik ten Hag a făcut alte alegeri şi mi-a fost dificil să mai prind minute în continuare” a explicat Răzvan Marin.

Răzvan Marin, încântat de fotbalul italian

Mijlocaşul central e, în schimb, încântat de întâlnirea cu fotbalul din „Cizmă”. Răzvan Marin spune că stilul din Serie A i se potriveşte de minune şi nu ar vrea să se despartă de Italia, în pauza competiţională din vară. O retrogradare a lui Cagliari în ce de-a doua divizie ar putea totuşi să-i încurce socotelile fotbalistului de 1,78 metri.

„Mă simt bine în Serie A şi îmi place să evoluez aici. În Italia, fotbalul este bazat mai mult pe tactică şi trebuie să te gândeşti din timp ce vei face atunci când primeşti mingea, fiindcă fundaşii sunt mai puternici” a mai adăugat Răzvan Marin.

Mijlocaşul român speră că roş – albaştrii vor evita retrogradarea

Internaţionalul tricolor recunoaşte că echipa sa trece printr-o perioadă foarte dificilă, însă are încredere că roş – albaştrii vor reuşi, pe ultima sută de metri, să se salveze de la retrogradare. Gruparea de pe „Sardegna Arena” a acumulat doar un singur punct în ultimele patru etape şi ocupă, în prezent, locul al 18-lea.

„Situaţia noastră nu este un simplă. Avem nevoie de victorie pentru a ne recăpăta încrederea. E greu de spus de ce am ajuns în această poziţie. Staff-ul este foarte valoros şi nimeni nu s-ar fi gândit că ne vom aflia aici” a punctat Răzvan Marin.

Cagliari va avea parte de o misiune imposibilă în weekend, urmând să evolueze în deplasare, pe terenul liderului din Serie A, Inter Milano. Partida de pe stadionul „Giuseppe Meazza” se va desfăşura duminică, la prânz, de la ora 13:30.