Răzvan Lucescu are tupeu: dă în judecată „Evenimentul zilei”

Răzvan Lucescu are tupeu: dă în judecată „Evenimentul zilei”

Răzvan Lucescu, antrenorul echipei de fotbal Rapid, a decis să acționeze în instanță publicația „Evenimentul zilei”, precum și pe jurnaliștii care au documentat ancheta legată de accidentul de circulație din 1991.

Articolele despre accidentul de circulație din 1991 l-au determinat pe Răzvan Lucescu să reacționeze. Tehnicianul a remis presei, astăzi, un comunicat în care își plânge de milă fără motiv, în condițiile în care EVZ a documentat minuțios fiecare aspect al cazului și a dat ocazia fiecărei părți să-și spună punctul de vedere. Acțiunea de acum a tehnicianului poate fi considerată drept „obligație de serviciu”, fiindcă, dacă nu ar fi acționat în judecată ziarului și pe autorii articolelor, ar fi recunoscut practic concluzia dezvăluirilor, anume că dosarul a fost măsluit, iar la volan s-a aflat chiar Răzvan Lucescu, potrivit martorilor și a familiei victimelor. Iată comunicatul de presă:

În urma unei extrem de agresive campanii de presă, denigratoare și calomnioasă, declanșată la adresa mea și a familiei mele de cotidianul „Evenimentul zilei”, campanie în care au fost făcute afirmații deosebit de grave și neadevărate, am depus ieri, 30 ianuarie 2012, la Judecătoria Sectorului 1 București, prin avocatul meu, cererea de chemare în judecată formulată împotriva editorului „Evenimentul zilei” și a jurnaliștilor Tabacu Horia, Cojocaru Octavian, Conțescu Daniel și Cană Petrișor. Consider că cei care au declanșat această furibundă campanie și-au exercitat abuziv dreptul la liberă exprimare prin articolele publicate în perioada 22 – 27 ianuarie 2012, cu încălcarea prevederilor Constituției, Convenției Europene pentru apărarea Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale, precum și Rezoluției 1003/1993 a Consiliului Europei: 1) Rezoluția 1003/1993 a Consiliului Europei cu privire la etica ziaristică (Alineatul 4) «Știrile trebuie difuzate cu respectarea adevărului, după ce au fost efectuate verificările de rigoare, prezentarea, descrierea sau narațiunea fiind făcute într-un mod imparțial. Zvonurile nu trebuie confundate cu știrile. Titlurile și rezumatele știrilor trebuie să reflecte cât mai fidel conținutul faptelor și al datelor prezentate»…(Alineatul 22) «În redactarea informațiilor și a opiniilor, ziariștii trebuie să respecte principiul prezumției de nevinovăție, în mod special în cazurile care sunt în curs de judecată, și să se abțină de la formularea de verdicte.» 2) Constituția României (Articolul 30)«Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine».31.01.2012 Cu respect, Răzvan Lucescu

Ne puteți urmări și pe Google News