Evenimentul Zilei > Social > Răzvan Condurățeanu, fiul lui Florin Condurățeanu, amintiri despre „Nea Țuțu”
Răzvan Condurățeanu, fiul lui Florin Condurățeanu, amintiri despre „Nea Țuțu”

Răzvan Condurățeanu, fiul lui Florin Condurățeanu, amintiri despre „Nea Țuțu”

Luni, presa din România a pierdut unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști, după ce Florin Condurățeanu s-a stins din viață. La vârsta de 71 de ani, celebrul jurnalist a fost răpus de un stop cardio-respirator.

Răzvan Condurățeanu, fiul lui Florin Condurățeanu, se află la căpătâiul tatălui său, trist și cu ochii în lacrimi. Luni seara, acesta se afla alături de părintele său în clipa în care „Nea Țuțu” a început să se simtă rău. Răzvan a sunat de urgență la 112, însă ambulanța a ajuns după 45 de minute, fiind mult prea târziu pentru Florin Condurățeanu. Cunoscutul jurnalist s-a stins din viață în brațele fiului său.

Ultimul interviu lăsat lumii de Țuțu Condurățeanu a fost acordat jurnalistului Mirel Curea, la EvZ TV. 

Răzvan Condurățeanu dezvăluie amintiri care îl fac să se simtă mai aproape de părintele său:

„Vreau să spun că Țuțu Condurățeanu a iubit foarte mult presa, jurnaliștii, familia, cadrele medicale și nepoții. Față de tot ceea ce a făcut Țuțu….familia are un arbore genealogic foarte, foarte bun. De la străbunicul meu a început acest arbore. Vreau să spun că Țuțu a fost un copil eminent, a început clasa I cu nota 10, a terminat facultatea cu 10. El mi-a povestit că și-a dorit foarte mult să fie jurnalist, dar el nu a putut că elevii eminenți erau repartizați, iar el a fost dus la Petrol și Gaze”, își amintește el povestirile tatălui.

Florin Condurățeanu a fost foarte apreciat de Adrian Păunescu

Răzvan continuă, retrăiește în povestire succesul de atunci al tatălui iubit:

„În 1982 s-a cunoscut cu marele Adrian Păunescu și a fost foarte apreciat. După primul articol, Adrian Păunescu i-a zis: Fratele meu, trebuie să vii la mine. Ai scris un articol senzațional.”

În prima parte a carierei a fost și jurnalist sportiv. „Nea Țuțu” a scris la Flacăra, Curierul Național, Jurnalul Național. A lucrat în televiziune, la OTV, Tele7ABC, Antena 2, Etno, Antena 1, Antena Stars, România TV. A scris mii de articole de ziar și a realizat mii de talk show-uri TV. A intervievat în peste 40 de ani de carieră majoritatea personalităților românești.

În ultimii ani, Florin Condurățeanu se dedicase domeniului medical. A realizat nenumărate emisiuni la mai multe posturi de televiziune pe teme de sănătate. Și toți îi cunoșteau salutul:

„Vă pup pe suflete”