Evenimentul Zilei > Actualitate > Razie masivă la Urziceni! Cum furau curent electric direct de la rețea
Razie masivă la Urziceni! Cum furau curent electric direct de la rețea

Razie masivă la Urziceni! Cum furau curent electric direct de la rețea

O razie efectuată de polițiștii din Ialomița în municipiul Urziceni și comuna Manasia a dus la descoperirea mai multor nereguli, care s-au soldat cu dosare penale.

La razie au participat 90 de polițiști, fiind vizate mai multe domenii ale siguranței publice, de la conducerea pe drumurile publice și până la depistarea unor infracțiuni de furt.

În urma unor informații primite de polițiștii de la Arme au fost efectuate două percheziții la Urziceni și Manasia, unde au fost descoperite patru arme de tip airsoft, replici ale unor arme reale, trei puști și un pistol. Cele patru replici au fost ridicate de oamenii legii și vor fi analizate pentru a se vedea dacă nu au fost folosite în comiterea de infracțiuni.

Mai mult, poliţiştii au aplicat 145 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 52.200 de lei şi au depistat șase șoferi care circulau sub influența alcoolului sau cu viteza foarte mare, acestora fiindu-le reținut permisul de conducere.

„Totodată, poliţiştii de investigaţii criminale, în baza mandatelor de percheziţie puse în executare, s-au sesizat din oficiu şi au întocmit pe numele a şase persoane dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, susține IPJ Ialomița.

De altfel, în anumite părți ale României, furtul de energie electrică este un fenomen tot mai des întâlnit. Oamenilor nu le mai pasă că se pot trezi cu dosare penale, iar a doua zi după razii se conectează ilegal, la rețeaua de energie electrică.