„Joi depunem plângere pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor la adresa DSP Bucureşti şi conducerea Ministerului Sănătăţii. Am informat DSP Bucureşti cu privire la faptul că, aşa cum a anunţat OMS, demarăm proiectul testării persoanelor asimptomatice.

Pentru testele de anticorpi, am anunţat că am ales Arena Naţională – un spaţiu generos. A venit o delegaţie de la DSP Bucureşti. Au analizat circuitele medicale, au spus că spaţiile sunt mari, că nu există posibilitatea aglomerării. Au fost foarte încântaţi de ce au găsit la faţa locului, au spus că se duc şi ne trimit avizul.

Acel aviz nu a mai venit. Ni s-a spus că lucrăm la el”, a explicat Gabriela Firea, la România TV.

Edilul a adăugat că va dovedi că testarea de pe Arena Națională a fost blocată dintr-o „motivație politică meschină”.

„Pur şi simplu ne-au dus cu vorba, în dispreţ faţă de bucureşteni. Vor răspunde în faţa legii. Conducerea ASSMB a sunat la DSP şi a spus că nu e posibil să vă bateţi joc de bucureşteni. Nu ne-au amendat, dar ne-a spus că ne încetăm activitatea.

Li s-a spus, de la Ministerul Sănătăţii, că, potrivit unui ordin de ministru, pentru activitatea de laborator nu se poate aviza Arena Naţională. Ne cer să oprim o activitate benefică şi necesară. În loc să ne sprijine cu teste şi personal medical, ne blochează din motive administrative(…) Interesele lor sunt mult mai mari”, a declarat Firea.

Tot miercuri seară, Nelu Tătaru a spus că testarea din Bucureşti, pentru depistarea de anticorpi COVID-19, nu este un studiu de referinţă care să fie luat în considerare.

„Nu face parte din studiu. Am înţeles că Institutul Balş a cerut INSP un schelet de studiu sau un eşantion de pacienţi pentru a desfăşura acest studiu la nivelul Bucureştiului. INSP a recomandat un eşantion de 3.800 de persoane, am înţeles că se ajunge la 10.500. Nu este un studiu de referinţă sau ştiinţific pe care noi să îl luăm în considerare”, a declarat Tătaru la Digi 24.