Companiile coreene Samsung şi LG au lansat, săptămâna trecută, fiecare câte un telefon touchscreen (cu ecran tactil) performant. Samsung – producătorul numărul doi la nivel mondial – a lansat modelul Pixon, iar LG – numărul cinci mondial – a prezentat modelul KC910 Renoir. Ambele terminale au un element-cheie – camera de 8 megapixeli. Nici unul dintre cele două telefoane nu este inteligent (smartphone), însă ambele sunt bine „mobilate“ cu funcţii şi aplicaţii.

LG Renoir
 
Cu memorie extinsă.
Terminalul are o cameră de 8 megapixeli cu flash Xenon, focus manual şi automat, stabilizator de imagine şi geotagging. Modul de fotografiere Beauty Shot reduce imperfecţiunile de pe feţele persoanelor fotografiate, făcându-le mai luminoase şi mai clare. Ecranul are o diagonală de 3 inchi, iar telefonul are o grosime de 13,95 mm. Memoria internă poate fi extinsă până la 8 GB prin intermediul slotului pentru card de memorie.

Înregistrarea video se realizează cu Renoir şi în regim slow-motion, la 120 de cadre pe secundă. Include de asemenea accelerometru pentru întoarcerea automată a ecranului atunci când telefonul este folosit culcat pe o parte, aplicaţie pentru Radio FM, conectivitate Bluetooth. Tehnologia 3G este tot HSDPA, la fel ca şi la Samsung Pixon. Include de asemenea receptor GPS, precum şi Wi-Fi, care lipseşte la Pixon. Terminalul va ajunge în România la sfârşitul anului. Renoir va fi disponibil în negru şi alte culori, în funcţie de operator.
 
Samsung Pixon

Acces rapid la fotografii.
Are o grosime de doar 13,8 mm, ceea ce îl face cel mai subţire telefon cu cameră de 8 megapixeli. Camera este de departe funcţia „vedetă“ a acestui terminal. Are zoom digital 16X, autofocus, fast-shutter, geo-tagging şi funcţie de detectare automată a feţei. La acestea se adaugă un navigator foto integrat care permite accesul rapid la fotografii. Acestea pot fi vizualizate pe un ecran cu o diagonală de 3,2 inchi. Terminalul beneficiază de tehnologie 3G de ultimă generaţie (HSDPA), ce permite viteze de descărcare a datelor de până la 7,2 Mbps. Memoria internă este de doar 200 MB, însă poate fi extinsă până la 8GB prin intermediul unui card de memorie. Printre funcţionalităţi mai amintim receptorul GPS, aplicaţia Radio şi conexiunea Bluetooth. Terminalul este aşteptat şi în ţara noastră la sfârşitul anului, fiind testat pentru a funcţiona în reţelele operatorilor Orange, Vodafone şi Cosmote.