Evenimentul Zilei > EVZ Special > RĂZBOIUL declarațiilor pe BANII lui IOAN-AUREL POP, președintele Academiei Române
RĂZBOIUL declarațiilor pe BANII lui IOAN-AUREL POP, președintele Academiei Române

RĂZBOIUL declarațiilor pe BANII lui IOAN-AUREL POP, președintele Academiei Române

Preluând o postare publică a lui Vladimir Tismăneanu, Melania Ciucea (revista 22) a declanșat pe contul personal de Facebook o dispută pe seama salariilor pe care le încasează Ioan-Aurel Pop, noul președinte al Academiei Române și, totodată, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

„Ce mai e nou în Absurdistan? Departe de a fi fost «condamnat la moarte», cum apocaliptic si auto-compătimitor prevestea acum vreo săptămană, Ioan Aurel Pop va câștiga un salariu anual de peste 500.000 de lei ca președinte al Academiei Române și rector în continuare al Universității Babeș-Bolyai (de unde încasează tot cam atât – n.m.). Senatul Universității a votat ieri ca academicianul să cumuleze cele două funcții. La tot mai mare și tot mai mult, domnule acad. prof. dr. Pop, vremurile vă avantajează! Altfel spus, profesorul Pop are vântul in pupă”.

Rândurile de mai sus au apărut pe contul de Facebook al lui Vladimir Tismăneanu. Singura adăugire a Melaniei Ciucea: (de unde încasează tot cam atât – n.m.).

Citind aceste rânduri, criticul literar Alex Ștefănescu s-a erijat imediat în apărător al lui Ioan-Aurel Pop, comentând: „Nu-l mai căutați prin buzunare pe Ioan-Aurel Pop, citiți-i mai bine opera! Vă place nivelul jalnic al discuției pe care ați declanșat-o? Cu jocuri de cuvinte puerile și stupide de genul «vânt bun în pupa și pupă-l pe cine trebuie”. Pentru mine revista «22» a coborât la fel de jos ca «România Mare» pe vremuri. Tonul a fost dat de Andreea Pora care nu știe decât să vorbească batjocoritor. Bazându-se pe ce? Va doresc sincer ca atunci când veți realiza ceva în viață, în loc să fiți sărbătorită, să fiți tratată la fel ca Ioan-Aurel Pop acum”.