RĂZBOI în DOMENIUL care AFECTEAZĂ DIRECT România! CALITATEA SCADE VERTIGINOS

RĂZBOI în DOMENIUL care AFECTEAZĂ DIRECT România! CALITATEA SCADE VERTIGINOS

Mai mulţi cultivatori de cafea din America Latină, renumită pentru cafeaua arabica, încep să se orienteze spre soiul mai ieftin robusta.

România este direct afectată de un război purtat în America Latină. Un număr din ce în ce mai mare de cultivatori de cafea din America Latină, regiune renumită pentru cafeaua sa de calitate arabica, încep să se orienteze spre soiul mai ieftin robusta, chiar dacă acesta este interzis în unele ţări, transmite Reuters.

 

Chiar dacă în Costa Rica cultivarea cafelei robusta este interzisă, iar organizaţiile producătorilor de cafea din Columbia şi alte state din regiune descurajează cultivarea acestui soi, numărul fermierilor din America Latină care se orientează spre soiul mai ieftin este în creştere pentru că este mai profitabil, notează DCNews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

'Are o productivitate bună şi un preţ bun', declară Evelio Matamoros, un fermier din Nicaragua care a plantat cafea robusta pentru prima dată în 2010. Acest soi de cafea are 'o productivitate mai mare şi nu are nevoie de umbră. Aceste lucruri contează', subliniază Matamoros.

 

Robusta, căreia îi priesc altitudinile reduse, este în mod normal procesată în cafea instant sau adăugată ca ingredient mai ieftin în amestecuri. De asemenea este utilizată pentru a face spuma din unele espresso-uri. Cultivatorii de cafea din Columbia şi până în Guatemala au început să aloce suprafeţe de teren din ce în ce mai mari pentru cafeaua robusta, soi care a ajuns chiar şi în Panama, o ţară renumită pentru cafeaua sa de calitate ridicată arabica care se vinde la preţuri mari.

 

În Nicaragua şi Guatemala, industria cafelei se aşteaptă la o creştere a producţiei de cafea robusta de aproape cinci ori, până la aproximativ 540.000 de saci cu o greutate e 60 de kilograme fiecare. Aceasta ar fi echivalent cu aproape un procent din producţia mondială şi ar aduce cafeaua robusta mai aproape de producătorii din America de Nord prin reducerea costurilor cu transportul şi a timpului de livrare comparativ cu marii producători de cafea robusta precum Vietnam şi Brazilia.