Un băiat de 13 ani a fost ucis împreună cu tatăl său în locuinţa lor care a fost ţinta unui bombardament într-un sat din regiunea Lugansk, aflat în zona controlată de Kiev, a anunţat poliţia regională, conform agerpres.ro.

 

Mama băiatului, grav rănită, se află la terapie intensivă. Un alt fiu al familiei în vârstă de 18 ani a fost grav rănit în zona picioarelor, însă viaţa lui nu este în pericol, a afirmat guvernatorul regional Iuri Garbouz pe pagina sa de Facebook.

La rândul lor, separatiştii au afirmat că doi combatanţi au fost ucişi şi un al treilea a fost rănit în confruntări cu armata ucraineană.

Trei civili au fost de asemenea răniţi la Gorlivka (regiunea Doneţk), teritoriu aflat sub controlul separatiştilor, potrivit agenţiei oficiale a rebelilor.

Armata ucraineană a anunţat la rândul său că şapte militari au fost răniţi.

Situaţia s-a înrăutăţit în ultimele zile în estul Ucrainei, unde doi soldaţi ucraineni au fost ucişi joi în lupte şi o şcoală a fost bombardată în pofida armistiţiului în vigoare.

Şeful adjunct al misiunii OSCE în Ucraina, Alexander Hug, a plecat de urgenţă joi în zona de conflict din cauza „deteriorării grave a situaţiei de securitate”, a anunţat OSCE.

Conflictul declanşat în aprilie 2014 în Ucraina s-a soldat în total cu 10.000 de morţi şi aproximativ 24.000 de răniţi.