Mai multe vagoane pline cu pasageri au fost uitate în gara din Piatra Neamț. Locomotiva a plecat singură, iar călătorii au aflat abia după 20 de minute că mecanicul n-a cuplat vagoanele.

„Da, s-a întâmplat în această dimineață în Piatra-Neamț și chiar dacă pare o glumă, vă asigurăm că nu este. Călătorii care intenționau să plece la București, „înarmați” cu biletele aferente la purtător, au urcat în tren. Toate bune și frumoase până aici.

Au trecut 10 minute, 15 minute, 20 minute doar că trenul nu mai pleca. Câțiva oameni au coborât din vagoane pentru a vedea ce se întâmplă moment în care au constatat că locomotiva a „făcut picioare”, de una singură. Nimeni nu i-a anunțat nimic, iar ei au rămas cu ochii-n soare, la propriu.

Se pare că undeva, între Piatra-Neamț și Roznov un tren a rămas blocat pe șine, iar locomotiva buclucașă a fost trimisă pentru a rezolva problema survenită, doar că reprezentanții CFR au uitat să le aducă în vedere oamenilor acest aspect”, potrivit ziarpiatraneamt.ro.

Amintim că în această lună un șef de tren al CFR Călători a fost filmat fără mască de protecție.

„CFR Călători s-a autosesizat cu privire la nerespectarea măsurilor de protecţie individuală de către un angajat. În urma cercetării interne conform reglementărilor legale în vigoare, comisia de disciplină a decis ca şeful de tren să fie retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul călător. De asemenea, din funcţia de şef de tren a fost trecut pe un post inferior, de manevrant vagoane. În acelaşi timp, salariul i-a fost diminuat corespunzător. CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu”, se arată într-o informare a CFR Călători transmisă marţi AGERPRES.

„Este regretabil că un astfel de individ poate transmite în spaţiul public un astfel de mesaj. El nu s-a adresat celor 7, 8 , 10 călători care erau în vagonul respectiv. Prin publicarea acelor imagini el, practic, şi-a bătut joc de munca a zeci de mii de ceferişti care în această perioadă dificilă au ştiut să respecte regulile stabilite prin ordinul ministrului, ordin comun semnat cu ministrul Afacerilor Interne, respectiv ministrul Sănătăţii. Este de netolerat o astfel de atitudine.

Mâine, de urgenţă, s-a convocat Comisia de disciplină unde va fi invitat acest cetăţean şi am convingerea că în baza regulamentelor după care funcţionează o instituţie precum CFR Călători, cu peste 20.000 de angajaţi, va lua cele mai dure măsuri. Un astfel de individ nu are ce căuta într-un loc de muncă în care să relaţioneze cu alţi oameni”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Sursa: ziarpiatraneamt.ro.