Evenimentul Zilei > Politica > RĂSPUNSUL ministrului Justiției după ce Klaus Iohannis a cerut RETRAGEREA ordonanțelor
RĂSPUNSUL ministrului Justiției după ce Klaus Iohannis a cerut RETRAGEREA ordonanțelor

RĂSPUNSUL ministrului Justiției după ce Klaus Iohannis a cerut RETRAGEREA ordonanțelor

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că va veni în faţa Guvernului "cu nişte acte coerente" privind legislaţia penală, care "să respecte consultarea publică".

Întrebat cum îi răspunde preşedintelui Klaus Iohannis, care a cerut Executivului să abandoneze demersurile privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, ministrul Florin Iordache a răspuns: "Voi veni în faţa Guvernului cu nişte acte coerente, care să respecte consultarea publică". 

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului  să renunțe la demersurile privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, subliniind că "vocea oamenilor nu poate fi ignorată". 

"Guvernul nu poate să treacă peste voinţa cetăţenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democraţie solidă este una în care majorităţile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că deţin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind graţierea şi modificarea Codurilor penale", a scris preşedintele Iohannis pe Facebook.