Evenimentul Zilei > Politica > Răspunsul liderului PSD la întrebarea pe care și-o pun pesionarii: „Nu ați văzut legea?”
Răspunsul liderului PSD la întrebarea pe care și-o pun pesionarii: „Nu ați văzut legea?”

Răspunsul liderului PSD la întrebarea pe care și-o pun pesionarii: „Nu ați văzut legea?”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut un răspuns surprinzător în momentul în care i s-a cerut să explice de ce PSD nu a majorat pensiile cu 40% în urmă cu doi ani, când legea a fost adoptată în Parlament

PSD nu a majorat pensiile cu 40% în momentul în care a adoptat legea, în urmă cu doi ani, deoarece… măsura era prevăzută pentru 1 septembrie 2020. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat care au fost motivele pentru care PSD nu a majorat pensiile cu 40% în momentul în care legea a fost adoptată de Parlament și a amânat aplicarea măsurii pentru data de 1 septembrie 2020.

Într-o conferință de presă susținută la Spitalul Mobil de la Lețcani, județul Iași, Marcel Ciolacu a declarat că guvernarea PSD nu a majorat pensiile cu 40% întrucât la momentul respectiv această mărire nu era prevăzută de legea aflată în vigoare. Această lege, adoptată de PSD stipula ca aplicarea măsurii să înceapă cu data de 1 septembrie 2020.

„Dar nu aţi văzut legea? Păi nu erau în vigoare. Dumneavoastră îmi cereţi să fi facut ceva acum doi ani (…) Există o lege. Legea era de la 1 septembrie, să intre în vigoare. Nici acum un an, nici acum doi ani”, a afirmat liderul PSD, dând răspuns unui jurnalist care l-a întrebat de ce guvernarea PSD nu a majorat pensiile cu 40%, în urmă cu doi ani, în momentul în care a fost adoptată legea pensiilor în Parlament.

În același context, jurnalistul i-a atras atenția președintelui PSD, că ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a prezentat în timpul vizitei sale la Iaşi un document semnat de fostul ministru al Finanţelor din guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, conform căruia majorarea cu 40% a pensiilor nu este fezabilă. Potrivit acestui document, Eugen Teodorovici ar fi atras atenția că nu sunt fonduri suficiente la buget pentru o asemenea creștere.

În replică, Marcel Ciolacu a evitat un răspuns concret și a cerut să vadă , adăugând că prezentarea sa de către ministrul Cîţu în această perioadă are legătură cu campania electorală.

„Ştiţi dumneavoastră exact lucrul acesta? Mi-l arătaţi şi mie? (…) Suntem în campanie electorală”, a răspuns liderul PSD, Marcel Ciolacu, expeditiv.

CCR dă undă verde dublării alocațiilor. Orban trebuie să ia măsuri, dar…

Orban e optimist: „Situația este stabilă, respectați măsurile”