Atunci printr-o postare pe FB menționam că am o presimțire: Rareș Bogdan va candida la europarlamentare pe lista PNL. În locul lui Crin Antonescu. Dacă se va întâmpla cum vă va schimba percepția asupra PNL?

Un sondaj printre cei care citiseră postarea indicau că 10 la sută vor vota PNL. Poate vi se pare puțin, dar miza politică nu sunt cei care-mi citesc postările.

Ci revitalizarea PNL. Care are de înfruntat "atacul" alianței USR-Plus, mull mai vocali, mult mai radicali, mult mai credibili.

Pentru că PNL are o problemă de credibilitate. La europarlamentare venea cu o listă de membri de partid, Blaga, Hava, Falcă, Bușoi, eventual deschidea cu un traseist politic, Siegfried Mureșan, ales pe listele PMP, unde a fost și președinte de partid, parașutat la PNL, cu alte cuvinte o listă fără pic de energie. 

Propulsarea lui Rareș Bogdan pe listele PNL va rezolva o problemă majoră pentru liberali. Vor avea un candidat capabil să atragă votanții radicali din zona dreptei, pe cei care urmăresc jelaniile și atacurile realizatorului Realitatea TV la adresa PSD seară de seară. Și nu sunt puțini. Audiențele lui Rareș Bogdan pe Realitatea TV sunt comparabile cu cele ale Antenei 3 sau România TV, mai mici, dar peste cele ale Digi TV și B1 TV, alte două posturi TV aflate pe aceeași falie de gândire. 

Mai mult, venind din zona Ardealului, Rareș Bogdan va contracara și imaginea lui Dacian Cioloș, chiar dacă va propune un alt tip de politician. Rareș Bogdan este flamboiant, colorat, uneori isteric, exact cum își doresc alegătorii radicali de dreapta. Dacian Cioloș, mult mai așezat

Întrebarea-cheie a alegerilor europarlamentare este în ce măsură va reuși PNL să scoată pe turnantă alianța USR-Plus în așa fel încât să nu devină o amenințare pentru alegerile prezidențiale. Eu cred că prezența lui Rareș Bogdan pe listele liberalilor va reuși acest lucru.