Evenimentul Zilei > Actualitate > Raportul mitingului din 10 august 2018 a fost desecretizat. Detalii care nu au fost spuse
Raportul mitingului din 10 august 2018 a fost desecretizat. Detalii care nu au fost spuse

Raportul mitingului din 10 august 2018 a fost desecretizat. Detalii care nu au fost spuse

Ministrul de Interne, Marcel Vela a afirmat, joi, că a fost desecretizat Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018.

Din acest moment, raportul poate fi folosit cercetarea penală și care va putea fi făcut public la finalul anchetei procurorilor.

Potrivit Raportului, Carmen Dan, care era ministrul de Interne se afla în concediu în 10 august 2018. Ea a venit la biroul de la Ministerul de Interne și a preluat comanda operațiunilor în jurul orei 12:00.

Aceasta a preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat în MAI la acea dată.

Raportul prezintă detaliat misiunile, unitățile efective deplasate în zona Pieței Victoria și desfășurarea evenimentelor pe ore și minute.

La o conferinţă de presă, Marcel Vela a afirmat că toate instituțiile cărora le-a cerut avizul pentru declasificarea raportului și-au dat acordul, inclusiv Jandarmeria fiind de acord.

De asemenea, ministrul de Interne Marcel Vela a precizat că săptămâna viitoare va anunța exact ce se întâmplă cu anchetele disciplinare, potrivit newsweek.ro