Publicația notează că dacă nu se vor lua măsuri imediate, „România riscă să se dezintegreze sub presiunea războiului cătușelor, condus de persoanele care doresc sa controleze totul in aceasta tara si care au interesul sa nu existe o lege a raspunderii magistratilor, pentru ca uneltele care distrug tot ceea ce este vital romanesc sa poata sa continue abuzurile la nesfarsit, la adapostul lipsei de raspundere”.

Lumea Justiției mai precizează că va publica în curând și varianta în engleză a acestui raport.

Publicația își înceepe raportul cu istoria Binomului SRI-DNA: 

1. Istoricul Binomului SRI-DNA

Romania a ratificat Conventia pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale prin Legea nr. 30/1994. Potrivit Constitutiei revizuita in 2003, Romania este definita ca republica semi-prezidentiala; stat de drept, democratic si social, in care drepturile si libertatile cetatenilor sunt garantate, legislatia interna fiind subordonata, in caz de neconcordante, pactelor si tratatelor internationale privind Drepturile Omului la care Romania este parte.

Romania a aderat la Uniunea Europeana incepand cu 1 ianuarie 2007, data la care a fost instituit Mecanismul de Cooperare si de Verificare (MCV) cu scopul de a remedia deficientele reformei sistemului judiciar si pentru a combate coruptia.

In pofida angajamentelor fata de Uniunea Europeana si alte organisme internationale, incepand cu anul 2005, presedintele nou ales de atunci al Romaniei, Traian Basescu, impreuna cu sefii institutiilor de forta pe care acesta i-a numit in scurt timp in functii, au pus bazele unui sistem secret, ascuns opiniei publice, care s-a dezvoltat treptat pana la a acapara in mod nelegitim si ocult, cu arma catuselor si a dosarelor penale, puterea decizionala in stat, cu consecinta distrugerii elitelor romaniesti, a clasei politice (subminarea partidelor politice si a Parlamentului), a mediului de afaceri romanesc, a presei libere, inclusiv a unei parti din sistemul judiciar care nu s-a pretat sa coopereze cu noul sistem creat.

Găsiți întregul raport aici