Rapid - Hapoel 1-3. Giuleştenii, nuli pe teren propriu în Liga Europa

Rapid - Hapoel 1-3. Giuleştenii, nuli pe teren propriu în Liga Europa

Rapid a pierdut, cu scorul de 1-3, cu Hapoel Tel Aviv, în cel de-al cincilea meci din actualul sezon al Ligii Europa. Echipa lui Răzvan Lucescu, care nu mai păstra şanse la locul doi, ultimul care duce în primăvara europeană., a evoluat din nou slab, cedând pentru a treia oară toate punctele pe teren propriu.

Cu toate că au început mai bine meciul, rapidiştii s-au văzut conduşi cu 1-0, după o uriaşă eroare a lui Burcă - cel mai slab rapidist azi. Celelalte trei goluri ale meciului au venit în finalul primei reprize, oaspeţii punctând din penalty prin Tamuz, dar şi în ultimul minut, prin Toama. Singurul gol al "vişiniilor" a fost semnat de Deac, tot din penalty. Acelaşi Deac a mai irosit, în partea secundă, o altă lovitură de pedeapsă. La meci au fost prezenţi doar 3.000 de spectatori - cea mai scăzută audienţă de până acum, pe "Naţional Arena". Rapid a pierdut toate meciurile jucate pe teren propriu în grupele Ligii Europa, 1-3 cu PSV şi Hapoel şi 0-1 cu Legia. Chiar şi în cazul în care câştiga ultimele două meciuri din Grupa C (cu Hapoel şi, pe 15 decembrie, cu PSV la Eindhoven), Rapid nu mai poate trece de polonezii de la Legia Varşovia. Diferenţa dintre cele două formaţii e de şase puncte în favoarea polonezilor, care au şi avantajul rezultatelor directe. Tot aseară, leşii au cedat cu 0-3, pe teren propriu, cu PSV. Rapidul venea după un eşec umilitor în campionat cu Pandurii, scor 0-3. "Am avut o săptămână groaznică, însă trebuie să ne revenim. Meciul nu a avut miză. Avem şi jucători fără experienţă în Europa. Cu toate acestea, să nu uităm că Rapidul are cel mai bun start de sezon din ultimii cinci ani. Ne vom concentra pe Cupă şi campionat", a explicat Răzvan Lucescu, tehnicianul rapidiştilor. "Asta este viaţa, dar merge mai departe. Avem un alt meci în campionat şi trebuie să ne împăcăm cu noi, să ţinem capul sus. E puţină tristeţe în vestiar. Rapid era recunoscută pentru forţa apărării, trecem printr-o perioadă mai slabă, dar vom remedia situaţia. Oricum, meciul acesta era doar pentru palmares", a declarat atacantul rapidist Daniel Pancu, la postul "Sport.ro".

"Îmi reproşez că am bătut al doilea penalty. Poate ar fi trebuit să las pe altcineva, îmi pare sincer rău. Am meritat fluierăturile", a precizat şi Ciprian Deac, care a transformat şi a ratat o lovitură de pedeapsă în această seară. "În meciurile din Europa contează să fructifici ocaziile. Noi am făcut bine lucrul acesta azi. În meciul din tur, de la Tel Aviv, nu am ştiut să marcăm. Rapid a câştigat atunci dintr-o singură ocazie. Din punctul meu de vedere, Hapoel a fost superioară şi atunci şi acum", a spus, după meci, antrenorul formaţiei israeliene, Dror Kashtan.

RAPID - HAPOEL 1-3

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Deac (43 - penalty) - Igiebor (13), Tamuz (39 - penalty), Toama (45)

Rapid: Coman - Creţu, M.Antonio, Burcă, Bozovici - Apostol, Grigore, Grigorie - Deac, Cassio, Roman Rezerve: Straton, Ezequias, Oroş, Ioniţă, Pancu, Sburlea, Surdu

Hapoel: Apoula - Pecalka, Fransman, Kende, Shish, Toama, Abutbul, Yadin, Igiebor, Damari, Tamuz Rezerve: Kleyman, Badier, Khutaba, Mahmmoud, Cohen, Oremus, Lala Min. 90 - Final de meci. Min. 85 - Sburlea iroseşte şi el o ocazie cât roata carului. Min. 75 - Bozovici iroseşte şi el o bună şansă de gol, însă execuţia sa spectaculoasă ratează de puţin ţinta. Min. 67 - Deac ratează o lovitură de pedeapsă, a doua de care au beneficiat rapidiştii în această seară. Prima fusese transformată tot de jucătorul împrumutat de la Schalke. Min. 60 - Roman trimite pe lângă poartă din apropiere. Fanii Rapidului scandează ironic "Ole, Ole. Mulţumim Rapidule!", probabil pentru că s-au simţit deranjaţi de atitudinea favoriţilor. Min. 50 - Grigorie îl pune la încercare pe Apoula, însă portarul de culoare respinge. Min. 46 - A început repriza secundă. "Comisarul" Burcă a fost înlocuit cu Oros de pasivul Răzvan Lucescu, care nu s-a agitat deloc pe bancă în prima repriză. La pauză, Apoula Bete a fost chemat de galeria giuleşteană pentru a le "ura de bine" steliştilor. Fostul portar al Rapidului a acceptat cu zâmbetul pe buze. Min. 45+2 - Pauză pe "Naţional Arena". Un grup de rapidişti de la tribuna a doua i-au huiduit pe oamenii lui Răzvan Lucescu în timp ce se îndreptau spre cabine. La meci sunt prezenţi doar vreo 3.000 de oameni. Min. 45 - GOOL HAPOEL! Trei goluri în cinci minute. Rapidiştii primesc al treilea gol din acest meci. Toama a înscris frumos în poarta lui Coman, după încă o eroare a defensivei gazdelor. Min. 43 - GOOOOL RAPID! Deac marchează şi el din penalty. Min. 39 - GOOOL HAPOEL! Tamuz transformă impecabil o lovitură de pedeapsă acordată oaspeţilor. Min. 35 - Au apărut şi avertismentele, iar israelienii au făcut o schimbare. A intrat Badier. Tamuz a ratat o bună ocazie de gol pentru gruparea din Tel Aviv, şutul său trecând puţin pe lângă poarta lui Dani Coman. Min. 30 - Rapidiştii au mai pierdut din suflu. Cu toate acestea, în ciuda scorului, gazdele joacă mai bine. Min. 20 - Ofensivul Roman mai dă o raită ofensivă, însă mingea ajunge din nou în braţele portarului. Min. 15 - Deac şutează de la distanţă, în forţă, iar Apoula respinge în corner. Giuleştenii evoluează dezinvolt în această seară răcoroasă. Min. 13 - GOOOL HAPOEL! Temile deschide scorul după o gafă monumentală a lui Burcă, care le-a oferit mingea israelienilor. Min. 10 - Asaltul rapidiştilor continuă. Cassio a fost şi el aproape de a marca, însă execuţia sa a fost previzibilă, iar portarul israelienilor a reţinut. Min. 5 - Rapid e mai ofensivă în startul partidei. Roman l-a pus la încercare pe Apoula, însă fostul portar al giuleştenilor a reţinut fără emoţii. Min. 1 - A început partida.