Evenimentul Zilei > Sport > Rapid a intrat în colaps
Rapid a intrat în colaps

Rapid a intrat în colaps

Gloria Buzău, poreclită şi „Steaua II“, n-a avut nevoie de brichetă pentru a-i învinge ieri pe giuleşteni, care sunt în pericol să rateze şi Cupa UEFA.

Vizibil afectaţi de şocul suferit în derby-ul cu Steaua, când arbitrul Deaconu a întrerupt meciul la scorul de 1-0 în favoarea lor, rapidiştii s-au înclinat ieri în faţa Gloriei Buzău, scor 0-1, în urma golului marcat de Alin Liţu în minutul 65. În urma acestei înfrângeri se poate spune că giuleştenii traversează o adevărată perioadă de criză.

Practic, giuleştenii pot ajunge pe locul şase în clasament la finalul acestei etape şi sunt în pericol să rateze chiar şi Cupa UEFA! În ciuda acestei situaţii critice, antrenorul Mircea Rednic a declarat ieri, imediat după joc, că nu demisionează: „Ar fi un gest de laşitate să plec acum. Rămân din solidaritate cu jucătorii. Aştept decizia de miercuri şi apoi o să văd ce voi face“.

Cinci stelişti în echipa-gazdă

> Ştefan Stoica, tehnicianul gazdelor, a început partida cu o formulă de start care a trădat intenţiile defensive ale buzoienilor. Stoica a aşezat în faţa celor patru apărători o linie de cinci mijlocaşi, printre care s-au numărat Liţu şi Claudiu Ionescu, atacanţi de meserie, şi a păstrat un singur vârf împins, brazilianul Nunes.

> În primul unsprezece al buzoienilor s-au regăsit cinci fotbalişti care aparţin Stelei: Ninu, Tudose, Eze, Liţu şi Nunes. Un al şaselea, Bicfalvi, s-a aflat pe banca de rezerve. În schimb, portarul Mihai Mincă este fost jucător al Rapidului.

> Buzoienii au reuşit să marcheze şi în minutul 6 al întâlnirii, prin brazilianul Nunes, însă golul a fost anulat corect, pe motiv de ofsaid.

> Cu toate că organizatorii s-au aşteptat la evenimente neplăcute (forţele de ordine fiind prezente în număr foarte mare la această partidă), meciul a fost lipsit de incidente, cei 300 de fani giuleşteni prezenţi pe stadion fiind destul de liniştiţi.

ATMOSFERĂ

George Copos a fost huiduit de buzoieni

După ce, în ultimele meciuri disputate în deplasare de giuleşteni, la Galaţi şi Craiova, nu a fost prezent, George Copos pare să fie mai ataşat de echipă după incidentele petrecute la derby-ul cu Steaua. Magnatul a venit să susţină Rapidul în meciul de la Buzău. Copos şi-a făcut apariţia cu puţin înainte de începerea meciului, de această dată alături de Constantin Zotta şi Grigore Sichitiu, după ce, la derby-ul cu Steaua, venise împreună cu Fathi Taher, viitorul patron al Rapidului.

Oficialii feroviarilor nu au avut însă parte de o primire prea frumoasă, fiind huiduiţi puternic de publicul buzoian, care este recunoscut pentru afinitatea faţă de culorile roş-albastre ale Stelei. La final, George Copos avea figura unui om resemnat: „Am făcut multe greşeli, iar Gloria a crezut în şansa ei. Cred că buzoienii au jucat mai bine decât noi“.

LIGA I

GLORIA BUZĂU – RAPID . . . . 1-0

Marcator:
Liţu (65)

GLORIA:
Mincă 7 – Ninu 6, Tudose 6, Jozici 5, Eze 5 – Paleacu 6 (83, C. Doicaru), Liţu 7 (90, Nejneru), Vlaicu 6, Cl. Ionescu 6 (90, Cl. Ionescu), Ioviţă 6 – A. Nunes 4.
Antrenor:
Ştefan Stoica

RAPID:
Andrade 5 – Săpunaru 6, M. Constantin 5, Maftei 5, Leonard 6 – E. Dică 5 (82, Matos), C. Lazăr 6 (63, Grigorie 5), N. Grigore 5, Cesinha 6 – Joao Paulo 6, Boya 5 (76, Despotovici).
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion:
„Gloria“, Buzău;
Spectatori: 14.000;
Arbitri: I. Kovacs 6 – Z. Szekely 7, Fl. Stănescu 7.