„Îi datorez viaţa unui militar belgian, căruia aş vrea să-i mulţumesc, dacă mă aude. A venit la mine, m-a protejat, m-a luat în braţe şi m-a strâns foarte tare. Mi-a spus să-i vorbesc, să mă uit în ochii lui şi să nu adorm. Mi-a dat câteva palme. A scos o batistă din buzunar şi mi-a făcut un garou”, a spus Walter Benjamin, rănit în atentatele de la Bruxelles.

Walter Benjamin era pe aeroportul Zaventem din Bruxelles şi trebuia să plece în Israel, în vizită la fiica sa. A scăpat de prima explozie, dar a doua i-a sfârtecat picioarele.

„Am crezut că era o petardă. Am văzut oameni care fugeau şi ţipau. Când încercam să-mi dau seamna ce se întâmplă, în câteva secunde, a avut loc a doua explozie, foarte puternică. M-a aruncat pe spate, la pământ”, a povestit Walter Benjamin.

Walter pierduse foarte mult sânge, iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze piciorul drept. Deşi nu şi-a revenit încă din şocul fizic şi emoţional, a avut puterea să facă apel la calm.

„Sper că oamenii vor fi suficient de inteligenţi să înţeleagă că 99,99% dintre musulmani sunt extraordinari. Nu trebuie să amestecăm lucrurile. 20-30 de persoane nu reprezintă o comunitate întreagă”, spune el.

Potrivit autorităţilor belgiene, dintre cei 340 de răniţi în urma atentatelor de la Bruxelles, 100 sunt în continuare internaţi.