Evenimentul Zilei > Actualitate > Salvare pentru medicii epuizați! Cine vine să ajute în lupta cu epidemia de coronavirus
Salvare pentru medicii epuizați! Cine vine să ajute în lupta cu epidemia de coronavirus

Salvare pentru medicii epuizați! Cine vine să ajute în lupta cu epidemia de coronavirus

În condiţiile în care, la această oră, pe teritoriul României sunt deja 217 cazuri confirmate de persoane infectate cu coronavirus, Raed Arafat a anuntat noi măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19 în ţara noastră.

Raed Arafat a declarat, printre altele, că medicii rezidenți vor fi redistribuiţi în sprijinul personalului medical.

„De mâine, medicina de urgență, ATI și boli infecțioase se vor prezenta la centrele de îndrumare pentru includerea în secțiile a căror specialitate o urmează. Cei din medicină internă și de familie se vor prezenta la DSP pentru a fi repartizați la Ambulanță, UPU sau camerele de spital pentru a sprijini cadrele medicale”, a declarat marţi Raed Arafat.

Totodată, Arafat a precizat că programul de pregătire pentru obținerea atestatului în medicină de urgență prespitalicească va fi suspendat, iar cursanții se vor întoarce de urgență la unitățile de unde provin.

„La nivelul fiecărui centru universitar din cadrul facultăţilor de medicină, vor fi recrutaţi studenți începând cu anul IV, pe bază de voluntariat, oentru a sprijini activ din cam de gardă. Se vor face astfel de recrutări în fiecare judeţ unde există școli postliceale sanitare, începând cu cei din anul doi. Comitetele se vor asigura de cazarea și hrănirea lor, dacă este necesar.

Totodată, au fost instalate 162 de corturi speciale, destinate triajului medical, dar și pentru fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei. În același timp, Ministerul Apărării Naționale va construi și operaționaliza un nou corp ce va avea servi ca spital militar de tip ROL II în incinta spitalului Ana Aslan.

Populația trebuie să evite prezentarea la UPU și să ia legătura cu medicii de familie sau la liniile de urgență pentru a nu se pune în pericol și nici să îi pună pe alții în pericol!”, a mai explicat Raed Arafat.