Tehnicianul în vârstă de 60 de ani a refuzat ieri propunerea de a-şi prelungi angajamentul cu clubul vâlcean pentru încă un an, motivând căşi doreşte „o pauză”.

Decizia lui Voina suprinde, deoarece Oltchim a jucat recent finala Ligii Campionilor la handbal (pierdută în faţa echipei Viborg), aceasta fiind cea bună performanţă la nivel de cluburi din sportul românesc în ultimii ani.

„La oferta făcută de Oltchim de a-şi prelungi contractul cu încă un an, răspunsul antrenorului Radu Voina a fost negativ. Nu s-a discutat despre clauze contractuale sau alte detalii privind sezonul viitor, ci doar de spre continuarea cu încă un an. Radu Voina ne-a spus că se opreşte aici, pentru că îşi doreşte o pauză. Am colaborat excelent şi, pentru mine, ca preşedinte, e prima dată când simt că îmi pare rău că mă despart de un antrenor. Şi-a îndeplinit toate obiectivele şi a avut o conduită ireproşabilă la clubul nostru”, a spus Ion Gavrilescu, preşedintele Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

Deocamdată, numele înlocuitorului lui Voina nu se cunoaşte. Preşedintele Gavrilescu a fost cât se poate de discret, refuzând să ofere vreun indiciu.

„Despre viitor pot spune doar că încercăm cât mai repede să-i găsim un înlocuitor. Conducerea se va mai întâlni odată în această seară, pentru a stabili o strategie de viitor”.

„Nu renunţ şi la echipa naţională. Am contract până în 2012, cu obiectiv de calificare la Jocurile Olimpice.“
RADU VOINA, selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României