Radiografia PNL, făcută de un senator: "Primarii și președinții de consilii județene se simt ca și cățelul înțărcat. Se vorbește de un Congres extraordinar"

Radiografia PNL, făcută de un senator: "Primarii și președinții de consilii județene se simt ca și cățelul înțărcat. Se vorbește de un Congres extraordinar"

Liderii locali ai PNL bocesc prin teritoriu că nu mai primesc bani de la buget și dau vina pe președintele Crin Antonescu. Se vorbește chiar despre un Congres extraordinar. Așa arată fotografia PNL ieșit de la guvernare, făcută de senatorul liberal Cristian Bodea.

"M-a șocat declarația făcută de Crin Antonescu la Vâlcea: "Noi, liberalii, nu putem rivaliza cu acest aparat uriaş pe care îl are PSD". Poftiiiim?!… Ei bine, nu sunt de acord cu așa ceva… Mai mult, nu vreau să mai aud asta din gura celui ce este președintele meu de partid, cel ce va fi, în câteva luni, președintele României!", scrie Bodea într-o scrisoare deschisă către colegii de partid, publicată de știripesurse.ro "După ruperea USL, aparatul PNL e demoralizat și mulți preferă să creadă propaganda pesedistă. Primarii și președinții de consilii județene se simt ca și cățelul înțărcat. Sunt frustrați că au fost scoși de la guvernare, că au rămas fără bani, că nu mai sunt puternici, că sunt ai nimănui. Bocesc toți ca la înmormântare, prin filiale… Și dau toți vina pe Crin Antonescu…", semnalează senatorul. "Care guvernare, care bani, oameni buni?! Ce banii naibii v-au trimis Ponta și Chițoiu la bugete? Ce banii naibii v-a trimis Dragnea pe P.N.D.L.? Mărunțișuri! Bani de doi bani!", se enervează Bodea, care a fost foarte critic cu Antonescu pe vremea când PNL era la putere, dar care acum îl susține. "Pe fondul acestei demobilizări a armatei liberale, vin unii și amenință, iar, cu un Congres extraordinar, prin vară: "Vom face numai 15%!”, "Crin nu mai e locomotivă!”, "Vai, Crin ne trage în jos!”… Exact propaganda PSD: "Iaca țapul ispățitor: hai să îl mazilim pe Crin!", "Răzbunare, și vrem iar la guvernare!" Bine, deștepților, și pe cine puneți voi în locul lui, în mijlocul lui august?! Dar să îmi iasă președinte de țară, nu să mă ducă iar slugă la Ponta", continuă scrisoarea. PNL să nu aspire doar la 20% Bodea încheie cu un avertisment: "Ori luptăm până la capăt, ori ne lăsăm de politică! Ori rămânem un partid de nișă și ne orientăm după ciolanul aruncat de alții mai mari, ori ne ridicăm în picioare și le ținem piept socialiștilor! Ori suntem uniți, ori suntem doar o haită de lupi flămânzi!… Acum e momentul decisiv pentru liberali! Dacă nu ne dovedim puternici în 2014, vor trece câteva cicluri electorale până când românii vor mai avea încredere în seriozitatea și maturitatea noastră." Ca urmare, acesta propune ca PNL să nu mai aspire doar la 20%, cifra fixată de Crin Antonescu drept scor minim la alegerile europarlmentare din 24 mai. "PNL trebuie să câștige președinția României! PNL trebuie să dea următorul comisar european al României! PNL trebuie să pună viitorul premier al României! PNL trebuie să devină până la alegerile din 2016 un partid de 30%! Acesta este proiectul pe care trebuie să ni-l asumăm, acum, azi! România trebuie să fie liberală în 2016!", încheie senatorul liberal. CITIȚI ȘI:

  • Crin Antonescu nu exclude o candidatură a lui Iohannis la Cotroceni, dacă acesta va avea o intenție mai bună de vot. VEZI ce spune Iohannis